Principală  —  Ştiri  —  Diverse   —   Anunț oficial: în R. Moldova…

Anunț oficial: în R. Moldova va fi construit un stadion național

Foto: Dorin Recean/ Facebook

În R. Moldova va fi construit un stadion național. Anunțul a fost făcut de către premierul Dorin Recean pe rețelele de socializare. Acesta s-a văzut miercuri, 5 iunie, cu jucătorii, antrenorii și întregul staff al echipei naționale de fotbal și le-a transmis și lor noutatea.

Potrivit prim-ministrului, R. Moldova este una dintre puținele țări din Europa care nu are un stadion național.

„Acest anunț a fost așteptat ani de zile de sutele de mii de amatori și iubitori ai fotbalului din țara noastră”, a menționat Dorin Recean.

El a subliniat că arena va fi de categoria 4 UEFA, cu o capacitate de 20-25 de mii de locuri și a dat asigurări că aceasta va corespunde tuturor standardelor internaționale.

Premierul a mai adăugat că săptămâna viitoare, Ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun, și Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, vor prezenta mai multe detalii despre acest proiect.

Anterior, Federația Moldovenești de Fotbal (FMF) a anunțat despre faptul că la Chișinău ar urma să fie construit un nou stadion național. Conducerea FMF a avut o întrevedere cu reprezentanții companiei din România care a fost selectată pentru a efectua studiul de prefezabilitate pentru construcția arenei.