Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Antony Blinken despre Orientul Mijlociu:…

Antony Blinken despre Orientul Mijlociu: riscul de escaladare în regiune este acut

Sursa: Chip Somodevilla/Getty Images

Antony Blinken, secretarul de stat al SUA, a declarat că Washingtonul și aliații săi lucrează pentru a evita un „război total” între Israel și gruparea militară din Liban, Hezbollah, scrie The Guardian.

„Riscul de escaladare în regiune este acut”, a spus el, adăugând că „cel mai bun răspuns este diplomația, iar eforturile noastre coordonate sunt vitale pentru a preveni escaladarea ulterioară”.

În context, Israelul a bombardat, pentru a treia zi, sudul Libanului. Hezbollah a confirmat că încă unul dintre comandanții săi a fost ucis și a lansat, pentru prima dată, o rachetă asupra Tel Avivului, care a fost interceptată. Libanul cere intervenția SUA pentru încheierea conflictului.

Atacurile aeriene israeliene au fost lansate în jurul orei 5 dimineața și, potrivit presei din Liban, au fost țintite mai multe zone din sudul țării. În replică, Hezbollah a trimis, în premieră, o rachetă asupra Tel Avivului, despre care a spus că a vizat sediul Mossadului, serviciul de informații externe al Israelului.