Principală  —  Ştiri   —   ANSA interzice mai multe medicamente…

ANSA interzice mai multe medicamente de uz veterinar. Lista preparatelor

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a publicat în Monitorul Oficial al R. Moldova lista substanțelor farmacologic active, antibiotice și antivirale cu efect antimicrobian, care sunt interzise animalelor de la care se obțin produse alimentare.

Potrivit ANSA, această acțiune se încadrează în măsurile de combatere a rezistenței la antimicrobiene și de promovare a unei utilizări mai prudente și responsabile a medicamentelor pentru animale.

„Astfel, a fost armonizat, la nivel național, Regulamentul (UE) nr. 1255/2022 al Comisiei din 19 iulie 2022 privind desemnarea antimicrobienelor sau a grupurilor de antimicrobiene rezervate pentru tratamentul anumitor infecții la oameni (…) Menționăm că anumite medicamente antimicrobiene sau grupuri de astfel de produse trebuie să fie rezervate pentru tratamentul anumitor infecții la oameni, cu scopul de a menține mai bine eficacitatea acestora pentru medicina umană și de a sprijini lupta împotriva rezistenței la antimicrobiene, care reprezintă o amenințare majoră la adresa sănătății globale”, se arată în comunicatul ANSA.

Modificările au fost publicate în Monitorul Oficial al Republicii Moldova nr. 332 – 333 din 29.08.2023 și au intrat în vigoare din data publicării.

Sursă: Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor/ Facebook