Ambasadorul UE în R. Moldova: „Summitul Comunităţii Politice Europene, organizat impecabil, a arătat încă o dată că Moldova este o ţară europeană”
Ambasadorul UE la Chișinău Jānis Mažeiks a venit cu un mesaj după ce R. Moldova a găzduit cel de-al doilea summit al Comunității Politice Europene. Oficialul a mulțumit moldovenilor pentru „ospitalitatea cu care au găzduit Europa”.
„Ieri Moldova a fost într-adevăr centrul Europei. 50 de lideri europeni, inclusiv cei mai înalți patru oficiali UE, s-au simțit ca acasă la Bulboaca. Am auzit de la mai mulți dintre ei o mare admirație pentru buna organizare a evenimentului, despre drumul pitoresc spre Bulboaca și despre Castelul Mimi”, a transmis Jānis Mažeiks.
Ambasadorul UE a apreciat organizarea evenimentului, menționând că va rămâne ca reper pentru următoarele reuniuni ale liderilor europeni în acest format.
„Summitul Comunităţii Politice Europene, organizat impecabil, a arătat încă o dată că Moldova este o ţară europeană, care poate face lucrurile la cele mai înalte standarde. Am văzut în practică determinarea și concentrarea tuturor pentru a asigura un eveniment perfect.
Aș dori să mulțumesc tuturor celor implicați în organizarea acestui eveniment important, care va rămâne ca reper pentru următoarele summit-uri ale CPE.
Și aștept cu nerăbdare să lucrăm împreună pentru a aduce Moldova mai aproape de UE. Sunt sigur că veți fi la fel de hotărâți în activitatea dumneavoastră de integrare europeană ca și în pregătirea reuniunii CPE”, a mai spus ambasadorul.
Joi, 1 iunie, R. Moldova a fost gazda Summitului Comunității Politice Europene (CPE), care a reunit 48 de președinți, prim-miniștri și înalți oficiali europeni. La încheierea celui de-al doilea Summit al CPE, președinta Maia Sandu a declarat că participanții la summit au fost uniți împotriva „celei mai mari agresiuni militare de la al Doilea Război Mondial încoace”.
Potrivit șefei statului, liderii prezenți joi la Bulboaca au fost de acord să-și continue eforturile de integrare a continentului nostru „printr-o mai mare cooperare strategică, o mai bună conectivitate și mai multe acțiuni în materie de energie, reziliență și climă”.