Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Ambasadorul SUA la Chișinău, Kent…

Ambasadorul SUA la Chișinău, Kent Logsdon, își încheie misiunea diplomatică în țara noastră. Diplomatul a avut o întrevedere cu ministrul Mihai Popșoi

Sursa foto: MAE

Șeful diplomației R. Moldova, Mihai Popșoi, a avut o întrevedere de rămas bun cu ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Chișinău, E.S. Kent Logsdon, care își încheie misiunea diplomatică în țara noastră, anunță Ministerul Afacerilor Externe (MAE) printr-un comunicat.

În cadrul întâlnirii, oficialii au trecut în revistă „relațiile bilaterale moldo-americane, suportul constant oferit țării noastre în implementarea reformelor, dar și proiectele care au fost realizate cu succes datorită sprijinului financiar al SUA”.

„Am exprimat cuvinte de gratitudine, pentru faptul că, SUA a fost mereu alături de R. Moldova și ne-a sprijinit ori de câte ori a fost nevoie. I-am mulțumit ambasadorului Logsdon pentru dedicația și profesionalismul cu care și-a exercitat funcția și i-am urat mult succes în activitatea profesională de mai departe. Domnule ambasador, sunt convins că veți păstra amintiri frumoase despre Moldova!”, a declarat ministrul Popșoi.

Kent D. Logsdon este ambasador al SUA în R. Moldova de pe 28 decembrie 2021, atunci când a depus la Washington DC jurământul de intrare în funcție.

Kent D. Logsdon este diplomat de carieră (membru al Serviciului extern superior). A deținut funcția de șef de personal al ex-subsecretarului pentru creștere economică, energie și mediu, Keith Krach. Anterior, el a servit ca secretar adjunct adjunct principal în Biroul resurselor energetice. A ocupat funcția de șef adjunct al misiunii la Ambasada SUA la Berlin, Germania, în calitate de însărcinat cu afaceri din ianuarie 2017 până în mai 2018. Logsdon a fost șeful statului major al secretarului adjunct de stat pentru management și resurse din Washington, DC înainte de a pleca la Berlin.