Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Ambasadorul rus în SUA: „Președintele…

Ambasadorul rus în SUA: „Președintele Putin are un plan de acțiune pentru incursiunea din Kursk”

Foto: Reuters

Ambasadorul rus în SUA, Anatolii Antonov, a declarat că Putin ar avea un nou plan de acțiune drept răspuns la incursiunea ucraineană, în curs de desfășurare, din regiunea Kursk, și că cei responsabili „de atacarea Rusiei vor fi pedepsiți”, relatează Reuters.

„Vă spun sincer că președintele a luat o decizie. Sunt ferm convins că toată lumea va fi aspru pedepsită pentru ceea ce s-a întâmplat în regiunea Kursk”, a declarat Antonov, citat de Reuters.

Comentariile lui Antonov, care nu a oferit mai multe detalii despre planurile lui Putin, au venit după ce liderul de la Kremlin a avut o întâlnire joi, 22 august, cu înalți oficiali, inclusiv guvernatorii regiunilor de frontieră, la peste două săptămâni după ce Ucraina a lansat atacul în regiunea Kursk.

Antonov a mai declarat că „actuala administrație se comportă ca o persoană care întinde o mână și ține un pumnal la spate cu alta”, cu referire la declarațiile recente ale Washingtonului despre faptul că Kievului nu i se permite să folosească arme americane pentru atacurile din Kursk.

Potrivit presei internaționale, Statele Unite au oferit Ucrainei ajutor militar în valoare de peste 55 de miliarde de dolari din 2022, însă au limitat utilizarea armelor pe teritoriul ucrainean și operațiunile transfrontaliere defensive.

Totodată, Kievul a declarat că a folosit arme fabricate în SUA, pentru atacurile din Kursk, inclusiv bombe și sisteme de rachete HIMARS, potrivit Reuters.

Washingtonul nu a comentat direct utilizarea armelor americane în regiunea Kursk, dar a declarat că „politicile SUA nu s-au schimbat și că Ucraina se apără de invazia Rusiei”, scrie Reuters.