Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Alexandru Stoianoglo „respinge ferm și…

Alexandru Stoianoglo „respinge ferm și categoric” acuzațiile aduse de Viorel Morari: „Apar câteva întrebări firești”

Procurorul General, Alexandr Stoianoglo a venit cu o replică la acuzațiile pe care i le-a adus fostul șef al Procuraturii Anticorupție. Stoianoglo „respinge ferm și categoric” tot ce a declarat Viorel Morari în adresa sa și a familiei sale și spune că nu va ceda la atacurile asupra sa și a instituției pe care o conduce.

În același timp, Procurorul General afirmă că acuzațiile lui Morari vin înainte ca acesta să fie citat săptămâna viitoare „pentru a fi pus sub învinuire pe mai multe capete de acuzare pentru infracțiuni din perioada exercitării funcției de Șef al Procuraturii Anticorupție”.

Alexandr Stoianoglo spune că apar mai multe întrebări către fostul procuror anticorupție de ce a ales să prezinte tocmai acum acest „compromat”.

„Potrivit informațiilor operative, obținute de la colegii ucraineni, ieri, 5 ianuarie 2021, într-un birou notarial de la Kiev, persoane deocamdată neidentificate, au autentificat notarial modificări în registrul companiilor la care s-a referit respectivul, astfel încât, peste noapte, beneficiar final al acestor firme să figureze numele soției Procurorului General”, se spune în comunicatul Procuraturii.

În dreptul la replică publicat de procuratură se spune că aceste acțiuni și dezvăluiri au loc în contextul în care acuzatorii de stat au progresat în dosarul fraudei bancare și că este vorba despre amestec în înfăptuirea urmăririi penale.

„Amintim că Procuratura gestionează o cauză penală privind amestecul în înfăptuirea urmăririi penale pe frauda bancară, iar acțiunile persoanelor care au falsificat documente și au introdus recent modificări în sistemul informațional al Ministerului ucrainean al Justiției vor fi examinate prin prisma acestei componențe de infracțiuni.


Procuratura nu va participa la campaniile toxice și mincinoase, lansate împotriva instituției și nu va ceda presiunilor, chiar dacă acestea sunt din ce în ce mai agresive”, se încheie comunicatul.