Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Alexandr Nesterovschi rămâne în arest.…

Alexandr Nesterovschi rămâne în arest. Magistrații au respins cererea avocaților și au menținut măsura preventivă

Sursa foto: Alexandr Nesterovschi/ Facebook

Magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, au respins cererea avocaților lui Alexandr Nesterovski de a schimba măsura de arest pentru ca acesta să-și poată exercita dreptul la vot în cadrul alegerilor locale generale, ce vor avea loc duminică, 5 noiembrie.

„În pofida solicitărilor protestatarilor din fața instanței și ale avocaților, Alexandr Nesterovski este privat de drepturile electorale în toată regula”, au scris pe pagina de Telegram reprezentanții partidului Renaștere, a cărui lider este Nesterovschi.

Curtea de Apel Chișinău a menținut marți, 24 octombrie, decizia primei instanțe de prelungire a măsurilor preventive aplicate deputaților transfugi Alexandr Nesterovschi și Irina Lozovan.

Pe 18 octombrie, Judecătorul de instrucție din cadrul Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, a admis integral demersurile procurorului privind prelungirea măsurilor preventive aplicate în privința celor doi deputați reținuți la data de 21 septembrie.

Astfel, în privința lui Alexandr Nesterovschi a fost prelungit arestul preventiv pe un termen de 30 de zile.

Atunci, Nesterovschi a declarat că prelungirea arestului său preventiv ar avea legătură cu alegerile locale generale din 5 noiembrie și candidatura sa la Bălți.

Anterior, Parlamentul a încuviințat ridicarea imunității parlamentare a deputaților Irina Lozovan și Alexandr Nesterovschi în vederea reținerii, arestării, perchiziționării și trimiterii în judecată a unor cauze penale. Proiectele de hotărâre care prevăd acest lucru au fost votate, după ce Parlamentul a recepționat cinci cereri de ridicare a imunității deputatului semnate de procurorul general interimar, Ion Munteanu.