Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Alertă de călătorie pentru regiunea…

Alertă de călătorie pentru regiunea Kursk, Rusia, care, potrivit autorităților locale, este atacată de ucraineni de câteva zile

Foto: Ambasada Republicii Moldova în Federaţia Rusă/ Facebook

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o alertă de călătorie pentru regiunea Kursk din Federația Rusă, unde, potrivit autorităților locale, în ultimele 2 zile au loc lupte cu militarii ucraineni. Astfel, din cauza existenței riscurilor sporite de securitate, Ambasada Republicii Moldova în Federația Rusă recomandă ferm cetățenilor R. Moldova să se abțină de la călătorii în această regiune.

De asemenea, se recomandă părăsirea acestei zone în cazul în care vă aflați deja acolo.

„Vă rugăm să fiți vigilenți și să urmați instrucțiunile autorităților competente pentru a vă asigura siguranța personală. Ambasada continuă să urmărească evoluția situației din regiunea Kursk”, se arată în alertă.

În caz de forță majoră, cetățenii R. Moldova pot apela linia telefonică de urgență a Ambasadei Republicii Moldova în Federația Rusă: +7 929 964-90-79.

Potrivit unei postări din dimineața zilei de 7 august a guvernatorului din Kursk, Aleksei Smirnov, regiunea a „rezistat eroic atacurilor naziștilor ucraineni în ultimele 24 de ore”. Vladimir Putin a comentat luptele din regiunea Kursk în cadrul ședinței Guvernului rus din aceeași zi, catalogând acțiunile din Kursk drept „o nouă provocare la scară largă”.

„Trage (n.r. Ucraina) fără discernământ, inclusiv cu rachete, asupra caselor de locuit, clădirilor civile, ambulanțelor”, a declarat Putin.

Institutul pentru Studiul Războiului (ISW), cu sediul în SUA, consideră că reacția Kremlinului la ofensiva ucraineană din regiunea Kursk a fost contradictorie până în prezent, notează BBC.

Potrivit analiștilor, oficialii ruși încearcă să găsească un echilibru între prezentarea acestor acțiuni drept o escaladare și încercarea de a evita exagerarea consecințelor lor potențiale.