Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Alertă de călătorie în Liban…

Alertă de călătorie în Liban și Orientul Mijlociu, „din cauza riscului ridicat de atentate teroriste”

Fumul se ridică deasupra Libanului în urma unui atac israelian, pe fondul ostilităților transfrontaliere continue între Hezbollah și forțele israeliene, la granița Israelului cu Libanul, pe 5 mai. Foto: Reuters

În contextul evoluției îngrijorătoare a situației de securitate din Liban, Ambasada R. Moldova în R. Libaneză cu sediul în Ankara a emis o alertă de călătorie pentru cetățenii R. Moldova care se află, tranzitează sau intenționează să se deplaseze în Liban în care recomandă evitarea deplasării și aflării în sudul acestei țări.

Potrivit comunicatului emis de Ministerul Afacerilor Externe (MAE), confruntările militare la granița dintre Liban și Israel s-au intensificat semnificativ în ultimele săptămâni, în urma atacurilor lansate de grupurile armate.

„Vă recomandăm cu fermitate să evitați deplasările în zonele din sudul Republicii Libaneze (regiunea din sudul râului Litani), din cauza riscului ridicat de atentate teroriste. Dacă vă aflați deja în aceste localități, vă sfătuim să părăsiți imediat zona”, atenționează MAE.

Totodată, cetățenii sunt îndemnați să poarte întotdeauna cu cu ei documentele de călătorie originale, să fie deosebit de atenți și prudenți când se află în apropierea taberelor de refugiați palestinieni, unde situația poate fi imprevizibilă, să urmeze cu strictețe instrucțiunile și recomandările autorităților locale și ale forțelor de securitate și să evite participarea la demonstrații și adunări mari.

Totodată, cetățenii moldoveni care se află pe teritoriul vizat și au necesitatea de a fi consultați pe probleme consulare, sunt îndemnați să contacteze Ambasada R. Moldova în R. Turcia, acreditată pentru Liban. Datele de contact: