Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Ajutoarele continuă să ajungă la…

Ajutoarele continuă să ajungă la oamenii a căror case au fost distruse după ploile torențiale

Sursa foto: IGSU

Salvatorii, pompierii, carabinierii, polițiștii, dar și angajații Armatei Națională continuă să transporte și să furnizeze materiale de construcție, necesare pentru reparația caselor, acoperișurilor și a edificiilor publice care au fost afectate de ploile torențiale din luna iulie 2023, anunță Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU). 

Sursa foto: IGSU / Telegram

De ajutorul salvatorilor a beneficiat și o femeie în vârstă de 86 de ani din localitatea Alexăndreni, raionul Edineț. Pe lângă descărcarea materialelor oferite de autorități, salvatorii și pompierii au reușit să se implice și în reparația locuinței afectate. O altă femeie în etate, din aceeași localitate, a fost și ea ajutată de salvatori. Bătrâna în vârstă de 90 de ani a rămas fără acoperiș, acesta fiind smuls în urma ploilor. Pompierii au reușit însă să acopere acoperișul cu foi de ardezie, pentru ca locuința să nu rămână descoperită.  

Începând cu data de 28 iulie 2023, conform deciziei Comisiei pentru Situații Excepționale, Guvernul R. Moldova acordă ajutoare materiale celor 74 de localități din 6 raioane ale țării care au fost afectate de intemperiile înregistrate în perioada 25-26 iulie curent.

Astfel, pe parcursul zilei de 3 august, la Edineț și Soroca au fost transportate 3345 foi de ardezie. Până la momentul actual, angajații subdiviziunilor Ministerului Afacerilor Interne și Ministerului Apărării au livrat în raionul Edineț și Dondușeni 12 975 foi de ardezie și aproximativ 240 metri pătrați de cherestea, iar în raioanele Rîșcani, Hîncești și Drochia au fost livrate în total circa 112 metri pătrați de cherestea. 

„În următoarele zile, procesul de transportare și distribuire a materialelor de construcție va continua în ajutorul cetățenilor din nordul și centrul țării”, subliniază IGSU.

Ploile torențiale cu intensificări de vânt, produse în nordul și centru țării înregistrate în luna iulie, au făcut ravagii în mai multe raioane ale țării.

Echipele de salvatori și pompieri ale IGSU au executat lucrări de defrișare a crengilor, arborilor căzuți pe carosabil, pomparea apei, precum și înlăturarea obiectelor cu pericol de cădere. Misiunile au fost realizate în raioanele Edineț, Râșcani, Soroca, Sângerei, Dondușeni, Drochia, Anenii Noi, Cantemir, Hâncești, Criuleni, Florești, Nisporeni, Fălești, precum și în municipiile Bălți și Chișinău.