Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Aeroportul Internațional Chișinău: „Un șir…

Aeroportul Internațional Chișinău: „Un șir de provocări și comportament agresiv din partea unui grup de persoane care venea de la Moscova”

Screenshot

Marți, 11 iunie, s-au înregistrat un șir de provocări și comportament agresiv din partea unui grup de persoane care venea de la Moscova, în zona de sosiri a Aeroportului Internațional Chișinău, anunță Poliția de Frontieră.

Potrivit oamenilor legii, unui pasager i-a fost întocmit un proces verbal pentru comportament agresiv asupra polițiștilor de frontieră aflați în serviciu. Persoana este acuzată de comiterea infracțiunii de huliganism.

De asemenea, au fost identificați alți trei pasageri care vor fi documentați pentru tulburarea ordinii publice și trași la răspundere pentru contravenția comisă, mai anunță oamenii legii.

Poliția de Frontieră subliniază că siguranța tuturor pasagerilor este prioritară și nu va tolera nicio încălcare a drepturilor acestora, solicitând totodată fiecărui călător să respecte măsurile la control impuse la trecerea frontierei de stat.

Pe canalele de telegram, Marina Tauber, secretara grupului parlamentar „Victoria/Pobeda” a postat mai multe video-uri din Aeroport.

„La Aeroport continuă serialul cu denumirea: guvernarea luptă cu cetățenii moldoveni reveniți de la Moscova, participanți ai congresului blocului Victoria”, a scris Tauber.

De astfel, fiecare revenire din Moscova a simpatizaților „Victoria/Pobeda” se lasă cu scandal.

La 15 mai, 2024, circa 50 de persoane, pasagerii a două curse avia, au încercat să introducă în țară 130 de mii de dolari, echivalentul a peste 2,3 milioane de lei. Pasagerii sosiți de la Moscova au fost percheziționați la vama Aeroportului Internațional Chișinău (AIC). Potrivit oamenilor legii, persoanele „au avut rol de cărăuși ai banilor”, aceștia fiind destinați unui grup criminal organizat.