Principală  —  IMPORTANTE   —   Aeroportul anunță pentru a treia…

Aeroportul anunță pentru a treia oară licitația pentru spațiile comerciale, care va avea noii criterii de evaluare

Sursa: Poliţia de Frontieră a Republicii Moldova/Facebook

Agenția Proprietății Publice (APP) lansează, pentru a treia oară, licitație pentru darea în arendă a spațiilor din cadrul Aeroportului Internațional Chișinău (AIC). Conform AIC, licitația va fi relansată cu ajustarea condițiilor de participare, pentru a atrage mai multe companii, iar contractul de locațiune va fi extins de la 3 la 5 ani.

Aeroportul Internațional Chișinău anunță inițierea unei noi licitații publice pentru spațiile comerciale, după ce au fost organizate, fără succes, două licitații pentru locațiunea activelor neutilizate din incinta aerogării, pe un termen de 3 ani, destinate activității de Travel Retail & Food and Beverages.

„Inițiem un nou proces de desfășurare a licitației cu strigare pentru locațiunea activelor neutilizate în scopuri operaționale destinate activității de Travel Retail & Food and Beverages. În scop de eficientizare a procesului, noua licitație se va desfășura conform noilor criterii: Divizarea licitației în două loturi: magazine și restaurante. Reducerea numărului de aeroporturi în care participanții trebuie să își demonstreze activitatea, de la 10 la 7 aeroporturi. Extinderea termenului contractului de locațiune de la 3 la 5 ani. Criteriile obligatorii au fost reformulate, cu includerea explicațiilor suplimentare, fără a lăsa loc de interpretări”, comunică AIC.

Calendarul procesului de organizare a licitației publice este:

•⁠ ⁠Depunerea cererilor pentru participare la licitație și vizitarea spațiilor: 1 iunie – 24 iunie 2024;

•⁠ ⁠Examinarea dosarelor 25 iunie – 26 iunie 2024;

•⁠ ⁠Desfășurarea licitației și anunțarea câștigătorului – 27 iunie 2024.

Anterior, ZdG a scris că licitația privind închirierea spațiilor comerciale de la Aeroportul Internațional Chișinău (AIC) este, totuși, în vizorul Centrului Național Anticorupție (CNA). 

Dacă la mijlocul lunii martie curent, CNA nega, într-un răspuns oferit Ziarului de Gardă, că ar gestiona procese sau cauze penale în legătură cu organizarea licitației cu privire la selectarea locatarului pentru spațiile comerciale ale AIC, într-un răspuns pentru liderul Asociației „Unirea-ODIP”, Vlad Bilețchi, CNA scrie că are pornită o cauză administrativă pe cazul licitației anulate. 

La mijlocul lunii martie curent, ZdG a scris că mai multe persoane care activează în cadrul AIC și care au avut tangențe cu organizarea licitației privind închirierea spațiilor comerciale de la Aeroport au fost audiate în ultimele săptămâni de către angajați ai CNA.

Licitația de la Aeroport, (totuși) în vizorul CNA. Mai mulți angajați au fost audiați