Principală  —  Ştiri   —   Administratorul unei parcări asociate ex-deputatului…

Administratorul unei parcări asociate ex-deputatului Vladimir Andronachi, învinuit de șantaj, transferat în arest la domiciliu de către magistrații Curții de Apel Chișinău

Sursa: procuratura.md

Curtea de Apel Chișinău l-a eliberat din arest în penitenciar pe bărbatul care ar fi comandat șantajul fostului său partener de afaceri, co-proprietar de parcare, păgubit cu peste 5 000 000 lei. Este vorba despre administratorul unei parcări afiliate fostului deputat democrat Vladimir Andronachi, judecat în dosarul „Frauda bancară”, potrivit surselor ZdG. ZdG a aflat că persoana reținută pe 17 iulie este Vadim Chirpii, administratorul parcării „Dream Auto” din Chișinău.

Decizia Curții de plasare în arest la domiciliu a învinuitului este irevocabilă, iar potrivit procurorilor acum acesta ar putea pune în aplicare modalitățile de împiedicare a investigațiilor, pe care oamenii legii le-au invocat în demersul privind arestul preventiv, satisfăcut de Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana:

1. posibilitatea intimidării fostului său partener de afaceri – schimbarea sau renunțarea la anumite declarații;

2. distrugerea probelor, influențarea martorilor;

3. părăsirea localității sau încălcarea altor restricții impuse de arestul la domiciliu.

Vadim Chirpii a fost plasat sâmbătă, 19 august, pentru treizeci de zile în penitenciar. Acesta a fost reținut de oamenii legii joi, 17 august, în Chișinău. Potrivit Inspectoratului General al Poliției (IGP), faptele au început în perioada în care victima își ispășea pedeapsa în penitenciarul din Cricova, pentru o escrocherie.

Atunci, după cum anunțau autoritățile în aprilie 2023, sportivul Ivan Șoltoianu care-și ispășea pedeapsa pentru omor l-ar fi amenințat pe bărbat și familia sa cu violență fizică și cu moartea. Șantajul a continuat și ulterior ispășirii pedepsei cu închisoarea, cu implicarea unui bănuit din Georgia – „hoț în lege,” care urmează să fie anunțat în căutare de autoritățile din R. Moldova, potrivit IGP.

Victima are vârsta de 45 de ani, iar afacerea comună pe care o avea cu bănuitul reținut joi era în domeniul parcărilor auto.

Mai exact, este vorba despre o parcare afiliată fostului deputat democrat Vladimir Andronachi, judecat în dosarul „Frauda bancară”, potrivit surselor Ziarului de Gardă. ZdG a aflat că persoana reținută este Vadim Chirpii, administratorul parcării „Dream Auto” din Chișinău. Compania se ocupă cu vânzarea automobilelor.

Anterior, pe caz a fost anunțat în căutare și însuși organizatorul șantajului – capul organizației criminale „Nicu Patron”. Cercetările continuă, timp în care persoanele vizate beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Sportivul Ivan Șoltoianu a fost plasat în arest în primăvară. Acesta are și statut de inculpat în dosarul agresiunii fizice a unui bărbat din sectorul Botanica din Chișinău, care-și plimba câinele, în martie 2022. Sentința pe acel dosar a fost contestată de procurorul PCCOCS, iar Curtea de Apel Chișinău urmează să se pronunțe.