Principală  —  Ştiri   —   Accident la Briceni: Șoferița -…

Accident la Briceni: Șoferița – angajata IGPF, femeia decedată – candidată la funcția de consilier local

Sursa: politia.md

Șoferița care a lovit mortal o femeie pe bicicletă, la ieșirea din orașul Briceni, era angajata Inspectoratului General al Poliției de Frontieră (IGPF). Formațiunea politică ,,Partidul Acasă Construim Europa” (PACE) a emis un comunicat în care declară că femeia decedată a fost membră PACE, candidată la funcția de consilier local la Primăria orașului.

Angajata Poliției de Frontieră se afla în afara orelor de serviciu. Pe cazul dat a fost pornită o anchetă de serviciu și va fi dispusă suspendarea din funcție a angajatei”, a declarat purtătoarea de cuvânt a IGPF, Raisa Novițchi.

Reprezentanții formațiunii PACE cer demisia șeful Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi și a șefului Inspectoratului General al Poliției, Viorel Cernăuțeanu, „celor mai incompetenți conducători”.

„Regretata Aurica Sitari se întorcea pe bicicletă de la întâlnirea cu alegătorii din localitate”, au precizat reprezentanții PACE, fondat și condus de către fostul șef-adjunct al IGP, Gheorghe Cavcaliuc.

Accidentul s-a produs în seara zilei de joi, 26 octombrie, în jurul orei 19:45. Potrivit notei informative de la Inspectoratului General al Poliției (IGP), femeia nu purta vestimentație cu elemente reflectorizante, iar accidentul s-ar fi întâmplat din cauza ploii dense și a vizibilității reduse.

De la începutul anului, au fost înregistrate 153 de accidente cu implicarea angajaților poliției, iar 63 de angajați erau în afara orelor de serviciu.