Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Absolvenții USMF au depus Jurământul…

Absolvenții USMF au depus Jurământul Medicului și Farmacistului. Maia Sandu: „Mizez pe implicarea și energia tinerilor specialiști”

Foto: Maia Sandu/ Facebook

Absolvenții promoției 2024 a Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” (USMF) au depus miecuri, 12 iunie, Jurământul Medicului și Farmacistului. La eveniment a participat și președinta R. Moldova, Maia Sandu.

Aceasta a postat pe pagina sa de Facebook imagini de la eveniment și a transmis un mesaj pentru viitorii lucrători din domeniul medical.

„Dragi viitori doctori, ați depus jurământul medicului și farmacistului – un angajament sacru și onest de a salva vieți și de a ajuta oamenii să fie sănătoși. Veți avea provocări, veți avea nopți nedormite, dar veți avea cea mai înaltă satisfacție – o viață în slujba altor vieți”, se arată în postare.

Șefa statului le-a mulțumit celor 1025 de absolvenți ai USMF pentru că „au ales această carieră responsabilă” și i-a felicitat pentru „perseverență și disciplină de învățare”.

„Îmi exprim recunoștința pentru profesionalismul și dăruirea tuturor medicilor din Moldova și mizez pe implicarea și energia tinerilor specialiști, pe care îi îndemn să aleagă să lucreze în beneficiul oamenilor acasă, în Republica Moldova.

(…) Știm că mai rămân multe de făcut pentru sistemul de sănătate, dar pas cu pas vom reuși să parcurgem drumul ambițios pe care am pornit împreună”, a punctat aceasta.

În acest au rostit Jurământul 1025 de absolvenți: 604 – autohtoni și 421 – cetățeni străini din 13 țări.

Din numărul total, au finalizat programele de studii integrate: Medicină – 746, Stomatologie – 152, Farmacie – 78 și Medicină preventivă – 7; și programele de licență: Sănătate publică – 14, Asistență medicală generală – 11, Optometrie – 10 și  Tehnologie radiologică  – 7 tineri. Alte 30 de persoane au finalizat studiile de master la programele: Nutriție umană – 16, Sănătate mintală publică – 11 și Optometrie clinică – 3.