Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   A primit o sumă de…

A primit o sumă de bani pentru a ajuta o persoană ce a condus un vehicul în stare de ebrietate alcoolică să scape de răspundere penală. Învinuitul, reținut pentru 72 de ore

Un bărbat a fost reținut pentru că a acceptat și primit suma de 1800 euro, susținând că deține influență asupra procurorilor din cadrul Procuraturii raionului Șoldănești și că poate ajuta denunțătorul să se eschiveze de la răspunderea penală și să își restituie permisul de conducere, după ce acesta a condus un vehicul în stare de ebrietate, informează Procuratura Anticorupție (PA).

„În urma sesizării unui cetățean, ofițerii Serviciul protecție internă şi anticorupție (SPIA) al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), sub conducerea Procuraturii Anticorupție, Oficiul Nord, au desfășurat investigații în cadrul cauzei penale pornite conform prevederilor art. 326 alin. (2) lit. b) din Codul penal al R.Moldova (trafic de influență), cu scopul documentării acțiunilor pretins ilicite comise de către un bărbat din r-nul Șoldănești în anul 2021”, transmite PA.

Scopul denunțătorului, care a și oferit suma, era de a înlătura răspunderea penală, de a obține restituirea permisului de conducere, dar și ștergerea informațiilor din bazele de date referitoare la incidentul de conducere a vehiculului în stare de ebrietate alcoolică în care era implicat acesta.

Subsecvent, la data de 06 iulie 2023, în urma desfășurării măsurilor speciale de investigații și a acțiunilor de urmărire penală, suspectul a fost reținut conform prevederilor art. 166 din Codul de procedură penală al R. Moldova, pentru o perioadă de 72 de ore. 

În continuare vor fi desfășurate investigații adiționale, în scopul de a elucida circumstanțele și de a identifica eventualele implicări ale altor persoane care ar putea avea legătură cu acest caz.

Bărbatul respectiv riscă pentru fapta comisă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 3000 la 4000 unități convenționale (de la 150000 până la 200000 lei)  sau cu închisoare de la 2 până la 7 ani.