Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   A fost lansată campania „Produs…

A fost lansată campania „Produs în Moldova. Produs în Europa”

Captură de ecran/Privesc.eu

Campania „Produs în Moldova. Produs în Europa” a fost lansată joi, 8 august. Aceasta a fost lansată de inițiativa civică „Cetățeni pentru Europa” în cadrul unui eveniment la care au participat mai mulți oameni de afaceri și asociații de afaceri din Republica Moldova. „Succesul oricărui stat ține de faptul dacă cetățenii acestui stat decid să traiască în acea țară”, a declarat Vasile Tofan, om de afaceri, partener senior al fondului de investiţii private „Horizon Capital”, dând startul evenimentului. 

Inițiativa civică „Cetățeni pentru Europa” este un grup de cetățeni care pledează pentru integrarea Moldovei în Uniunea Europeană. Conform site-ului lor, își doresc să vadă Moldova „integrată într-o comunitate de națiuni pașnice, libere și prospere, oferind fiecărui cetățean oportunitatea de a trăi, munci, întemeia o familie și îmbătrâni în bunăstare”.

Evenimentul a început cu o prezentare interactivă despre economia Moldovei în comparație cu alte țări la care audiența a putut să participe. După prezentare, a fost introdus kit-ul campaniei cu mai multe grafice, sloganuri, logo-uri și asociațiile prezente au fost rugate să susțină campania. Campania și kit-ul ei vor putea fi accesate pe site-ul moldova.eu

Potrivit autorilor acestei campanii, „Produs în Moldova. Produs în Europa” este „un slogan puternic care subliniază aspirațiile Moldovei de a se integra mai profund în structurile și piața europeană”.

Igor Ștefăneț, consultant de afaceri, a declarat că „acest slogan subliniază aspirațiile Republicii Moldova de a se integra profund în structurile și piața europeană. Transmite că produsele și serviciile moldovenești respectă standardele de calitate ale UE și promovează o identitate duală: autentic moldovenească și conectată cu UE”.

Inițiativa „Cetățeni pentru Europa” a fost fondată de către ex-ministrul Afacerilor Externe Nicu Popescu, antreprenorul Vasile Tofan, jurnalista și antreprenoarea Nata Albot, soprana Valentina Nafornița, sportiva Irina Rângaci, jurnalistul Alex Cozer, directorul executiv al Institutului pentru Inițiative Strategice (IPIS) Vadim Pistrinciuc și președintele comunității WatchDog.md Valeriu Pașa. 

Andrea Vremiș, stagiară ZdG