Principală  —  Ştiri  —  Social   —   A fost desemnat constructorul podului…

A fost desemnat constructorul podului peste Prut de la Ungheni

Foto: Cristian Pistol, directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA (CNAIR)/ Facebook

Luni, 22 iulie, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA (CNAIR) din România a desemnat constructorul podului de peste Prut de la Ungheni, parte din Autostrada Unirii (A8). Anunțul a fost făcut de către directorul general al CNAIR, Cristian Pistol, pe Facebook.

Astfel, NESS PROIECT EUROPE SRL a fost desemnată câștigătorul și are la dispoziție 151,68 milioane de lei și 24 de luni (6 luni proiectare și 18 luni execuție) pentru construcția podurilor, a drumului de legatură cu Autostrada A8 (TârguMureș – Iași – Ungheni) și a punctului de trecere a frontierei.

„Prin contractul finanțat din Fonduri Europene Nerambursabile (CEF) se va asigura o nouă legătură rutieră între România (județul Iași) și Republica Moldova (raionul Ungheni)”, se arată în postarea lui Pistol.

Podurile – câte unul pentru fiecare sens de circulație, vor avea o lungime de minimum 261,20 m fiecare.

Contractul va putea fi semnat după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestații, respectiv după soluționarea acestora.

La contractul pentru Podul Ungheni au fost depuse trei oferte depuse de la constructori din România, Republica Moldova și Ucraina:

  • Asocierea Automagistral Pivden SRL – SC Perfect Consult Europe SRL
  • NESS PROIECT EUROPE S.R.L – Ofertant unic
  • Comsales Grup SRL

Anterior, CNAIR a amânat de două ori desemnarea câștigătorului.