Principală  —  Ştiri  —  Social   —   A fost concediată taxatoarea care…

A fost concediată taxatoarea care ar fi agresat un copil de 10 ani pentru că acesta nu i-a răspuns în limba rusă

Sursă: Regia Transport Electric Chișinău

Taxatoarea care l-ar fi agresat și dat afara din transport pe un băiat de 10 ani, după ce acesta nu i-a răspuns în limba rusă, a fost concediată. Un anunț în acest sens a fost făcut de către Regia Transport Electric Chișinău (RTEC).

În urma anchetei interne pe care au inițiat-o cei de la RTEC, s-a decis concedierea femeii.

„O anchetă internă a fost inițiată pentru a investiga cazul. În efortul de a aduce transparență și soluții, s-a luat legătura cu mama copilului, care se află peste hotare și s-a invitat un membru al familiei la sediul Parcului de Troleibuze care a participat la discuții alături de taxatoare și responsabilii parcului.

În urma analizei situației, a fost luată decizia de a o demite din funcție ca urmare a nerespectării obligațiunilor funcționale.

Pentru a evita situații similare în viitor, Regia Transport Electric a intensificat verificările la linie, asigurându-se că obligațiunile funcționale sunt respectate cu strictețe”, comunică RTEC.

Un băiat de 10 ani ar fi fost agresat, în capitală, de o taxatoare vorbitoare de rusă, după ce acesta nu i-a putut răspunde în limba rusă. Despre aceasta a povestit mama copilului, într-o postare pe Facebook.

Cazul ar fi avut loc pe 13 august. Copilul, care se află în vacanță la bunici, voia să viziteze un prieten care locuiește la câteva stații distanță. La întoarcerea spre casă, în jurul orei 18:30, acesta a urcat în troleibuzul cu ruta Nr4. Când băiatul trebuia să achite, taxatoarea i s-a adresat copilului în limba rusă. Potrivit mamei băiatului, acesta „s-a blocat și i-a răspuns că nu cunoaște rusa”. Taxatoarea, fără a oferi vreo explicație, ar fi agresat copilul și l-ar fi dat afară din transport.

Femeia, care la moment nu se află în R. Moldova, a înaintat și o plângere pe adresa de email a Regiei Transport Electric Chișinău (RTEC).