Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   30 de zile în arest…

30 de zile în arest la domiciliu pentru trei persoane reținute la Orhei într-un dosar de corupere pasivă. Un alt învinuit plasat în arest preventiv pentru 30 de zile

Instanța de judecată s-a expus astăzi asupra măsurii preventive în privința celor 4 persoane, reținute vineri de CNA, la Orhei, într-un dosar de corupere pasivă și finanțare ilegală a unei formațiuni politice.

Potrivit măsurii preventive expusă astăzi de către instanța de judecată, trei dintre învinuiți au fost plasați în arest la domiciliu pentru 30 de zile, iar al patrulea învinuit a fost plasat în arest preventiv pentru 30 de zile. Informația a fost confirmată pentru ZdG de către reprezentanții CNA.

18 funcționari publici, printre care primărița Tatiana Cociu, susținută de fugarul penal Ilan Șor, și un viceprimar al orașului Orhei, arhitectul-șef, agenți constatatori și mai mulți consilieri raionali au fost percheziționați vineri, 11 octombrie, de către ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) într-o cauză penală pornită pe faptul coruperii pasive și încălcării modului de gestionare a mijloacelor financiare ale partidelor politice sau ale fondurilor electorale.

Potrivit faptelor investigate, conform unui comunicat al CNA, mai multe persoane cu funcție de demnitate publică, funcționari publici și consilieri raionali, în vederea executării obligațiunilor care le reveneau în calitate de funcționari publici din cadrul Primăriei Orhei 

„ar fi acceptat și primit sistematic mijloace bănești ce nu li se cuvin de la diferite persoane printre care persoane publice, persoane cu funcție de demnitate publică, precum și de la membrii unui grup criminal organizat care acționau în interesele unei formațiuni politice”.

Mai multe detalii pe acest caz:

Detalii despre perchezițiile de la Primăria Orhei. Patru persoane, reținute pentru 72 de ore într-un dosar de corupere pasivă – Ziarul de Gardă (zdg.md)

AUDIO/ „Acum ei 10 000 de lei trebuie să îți deie?”. CNA a publicat stenograma pe cazul perchezițiilor de la Orhei – Ziarul de Gardă (zdg.md)

„Se tem de Blocul Victorie, care va spune NU la referendum”. Reacția primăriței orașului Orhei, după ce ea și mai mulți funcționari din cadrul Primăriei au fost percheziționați în cadrul unui dosar de corupere pasivă – Ziarul de Gardă (zdg.md)