Principală  —  Ştiri  —  Social   —   10 milioane de lei, alocați…

10 milioane de lei, alocați din bugetul de stat pentru susținerea inițiativelor și proiectelor organizațiilor de tineret

Imagine simbol

Aproximativ 10 milioane de lei vor fi alocate pentru susținerea și dezvoltarea tinerilor din R. Moldova în cadrul Programului de Granturi pentru organizațiile de tineret, ediția 2023. Ministerul Educației și Cercetării și Agenția Națională pentru Dezvoltarea Programelor și Activității de Tineret a anunțat, vineri, 19 mai, lansarea concursului de selectare a proiectelor, care urmează să beneficieze de finanțare.

La concurs pot participa organizațiile necomerciale de tineret din țară care desfășoară proiecte şi programe cu impact pentru tineri, dispun de cofinanțare, acorduri de parteneriat din partea diferitor instituții și donatori locali și internaționali și pot asigura o contribuție proprie de cel puțin 20 la sută din valoarea proiectului.

Câștigătorii vor obține suport logistic și financiar pentru realizarea inițiativelor, programelor şi proiectelor înaintate. 

La eveniment a fost prezentă și Liliana Nicolaescu-Onofrei, deputată în Parlament, președinta Comisiei cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media.

„Noi credem că tinerii sunt cei care, într-un proces de schimbare, pot înclina balanța spre progres, spre  un viitor mai bun.  De aceea, implicarea organizațiilor de tineret din toata țara în acest program contează mult. Așteptăm proiecte inovative și de impact”, a declarat deputata Liliana Nicolaescu-Onofrei. 

Inițiativa a fost salutată și de către Eugeniu Sinchevici, deputat în Parlament. 

„Generația tânără este generația care va vota la referendumul de integrare în UE, ei vor ajusta legislația și vor orienta afacerile sale pe piața europeană, ei vor moderniza agricultura și sistemele informaționale. Rolul nostru este să promovăm valori europene în rândul tinerilor”, a punctat deputatul Eugeniu Sinchevici.  

Dosarul complet va fi depus în format electronic (PDF și Word/Excel) la adresa de e-mail: agenție@tineret.gov.md, până la data de 17 iulie 2023, ora 17.00.

Mai multe detalii despre condițiile de participare, procedura de depunere și evaluare a dosarelor, precum și despre modalitatea de încheiere/derulare a contractului de finanțare pot fi consultate aici.