Nr. 16 (11 noiembrie 2004)

 Divers

MENIUL, ca masura a randamentului parlamentar
De unde au alesii poporului (sau cei care pretind cu tot dinadinsul sa incapa in aceasta categorie) bani de buzunar? Ce buget au cei care ar trebui sa aiba grija de tara si de bunastarea cetatenilor? Continuare 

Natiunea mincinoasa
Minciuna este o boala contagioasa. Scabia sau blenoragia sunt artropozi si gonococi demult compromisi in fata minciunii. Continuare 

MENIUL, ca masura a randamentului parlamentar

De unde au alesii poporului (sau cei care pretind cu tot dinadinsul sa incapa in aceasta categorie) bani de buzunar? Ce buget au cei care ar trebui sa aiba grija de tara si de bunastarea cetatenilor? Cat cheltuie zilnic si lunar un deputat ori un candidat la un fotoliu parlamentar? Puteti gasi, chiar aici, raspuns la aceste intrebari.

Victor Ciobanu, deputat PCRM:
Desi intrebarea e destul de banala, imi este greu sa raspund. Port cu mine atatia bani, cati am, dar ii cheltui pe toti, daca am timp sa merg undeva. Salariul de deputat imi acopera cosul minim de consum, mai ales ca nu sunt insurat. M–am considerat cel mai bogat om pe timpurile cand primeam 92 ruble si 50 kopeici. Eram laborant–superior, functie destul de inalta. Mai bogat ca atunci si mai liber de problemele financiare n–am fost niciodata.

Mihai Petrache, presedintele Uniunii Centristilor din Moldova:
De la caz la caz. Cam cate 100–200 de lei, dar nu–i cheltui pe toti, ii port in buzunar pentru orice eventualitate. Cheltui zilnic, in medie, cate 20 de lei, dar daca e post, ma limitez, in general, la 10 lei pe zi.

Ion Filimon, deputat PCRM:
Mai mult de 15 lei, pentru pranz. Vreau sa va spun ca atunci cand plec in teritoriu, la intalnire cu alegatorii, nu mananc deloc. Nu, nu ma hranesc acolo si nici nu insist sa–mi intinda mese. Asa–i caracterul meu, cam zalud. Nu tin post, pap bine. Dar de ce ma intrebati numai de papare, dar nu si de lucru? Sau vreti sa scrieti acolo ca deputatii cum papa, asa si lucreaza?

Victor Morev, deputat independent:
Sa calculam impreuna: ma deplasez cu troleibuzul — am, deci, nevoie de 1 leu si 50 de bani plus 15 lei pentru un pranz, in total cam 17 lei. Mai suport si alte cheltuieli, caci stau cu chirie. Pe produse nu cheltui, ca aduc de acasa, de la Balti, cu torbele.

Veaceslav Untila, co–presedintele Aliantei "Moldova Noastra":
Cand ai familie si mai esti responsabil si de gestionarea unui partid, interpretezi in mod deosebit vechea zicala care, transpusa in limbajul timpurilor noastre, ar suna in felul urmator: "Banii vin si se duc, datoriile raman". Si daca mai ai "norocul" sa locuiesti pe strada Cheltuiala, nu prea reusesti sa faci economii.

Riorita Paterau, deputat PPCD:
Daca va spun ca port cu mine putini bani, n–o sa ma credeti. Sunt nevoita sa fac economii, pentru ca intretin de una singura familia. Iau mai multi bani cu mine doar atunci cand trebuie sa fac cumparaturi. Sincer vorbind, salariul oferit de stat nu–mi acopera nici pe departe cosul minim de consum.

Ion Gutu, deputat Alianta "Moldova Noastra":
Cand am bani, ii cheltui pe toti, iar cand n–am, nu cheltui. Merg acasa si iau masa, chit ca locuiesc nu departe de serviciu.

Alexei Ivanov, deputat PCRM:
Secret comercial (rade in receptor). Foarte putini. Pentru drum, cate 20 de lei zilnic — calatoresc cu microbuzul la Orhei – si pentru un pranz usor. Daca nu–mi ajunge, ma–ntind cat ma tine plapuma.

Oleg Serebrian, presedintele Partidului Social–Liberal:
Iau cu mine toti banii pe care–i am, dar sa nu credeti ca sunt atat de multi — cam intre 500 si 2000 de lei, dar cheltui maximum 150 lei. Daca un lider politic nu are nici un ban la el, poate fi usor influentabil.


Ziarul de Garda
Redactia nu poarta raspundere pentru continutul si corectitudinea anunturilor publicitare
Tel: 23-79-84, 079523593
ziaruldegarda@yahoo.com