„Cazul Anei-Maria șochează prin tragismul lui”. Elena Munteanu, președinta Consiliului de administrație de la Asociația Împotriva Violenței în Familie „Casa Mărioarei”, la Podcast ZdCe
La Podcast ZdCe discutăm despre violența asupra femeilor, după ce cazul tinerei de 19 ani, pe nume Ana-Maria, care a fost dată dispărută, iar apoi a fost găsită fără suflare, a zguduit întreaga societate.
Invitata Elena Munteanu, președinta Consiliului de administrație de la Asociația Împotriva Violenței în Familie „Casa Mărioarei”, a subliniat că violența împotriva femeilor este un fenomen „constant și prezent în societate, doar că nu atât de vizibil”.
Ea a remarcat că despre asta se discută public doar după ce apar cazuri care șochează, iar cazul Anei-Maria „este unul care șochează prin teribilismul lui, prin tragismul” lui, după cum a subliniat Elena Munteanu.
„Cu siguranță că riscurile ca o asemenea tragedie să se întâmple ar fi scăzut sau poate nu ar fi existat, dacă o persoană care deja a manifestat violență față de alte persoane, inclusiv femei, ar fi fost sancționată la timp. Despre asta și ziceam mai devreme, că nu putem ști sigur dacă cazul Anei-Maria putea fi prevenit sau nu. Însă modul barbar în care a fost săvârșită crima, după cum s-a comunicat din investigațiile efectuate până acum, fata ar fi fost torturată, este evident că această crimă nu a fost un accident și că persoana respectivă avea anumite trăsături specifice unui agresor”, a subliniat Elena Munteanu.
Elena Munteanu a oferit informații despre serviciile pe care le oferă „Casa Mărioarei” pentru femeile care ajung victime ale violenței în familie și despre ce măsuri ar putea întreprinde acestea ca să-și poată apăra drepturile.