Deputatul socialist Vasile Bolea, de la tribuna Parlamentului: „S-au adunat niște jlo*i concen**e care stau și râd”
Vasile Bolea, deputatul Partidului Socialiștilor din R. Moldova a utilizat cuvinte necenzurate în timp ce prezenta raportul proiectului de lege privind instituirea stării de urgență în R. Moldova, de la tribuna centrală a Parlamentului.
Deputații s-au întrunit în ședință, la Legislativ, miercuri, 31 martie, pentru a dezbate Proiectul de Hotărâre a Guvernului privind propunerea declarării stării de urgență pentru 60 de zile.
„Eu am văzut așa, știți cum, comportamentul ușuratic din partea dreaptă a mea atunci când a ieșit domnul prim-ministru interimar și a vorbit despre acea situație catastrofală în care s-a pomenit R. Moldova „camuta hihanki-hahanki”. Dar întrebați părinții voștri. Voi ați uitat de dânșii. Întrebați buneii, întrebați rudele. Eu nu vorbesc de ceilalți cetățeni ce gândesc despre voi, atunci când stați și vă râdeți aici, când se discută niște lucruri serioase. Eu vorbeam într-un discurs de-al meu că cineva aici este mincinos, ipocrit și alte lucruri. Astăzi, știți cum spun ei? Că s-au adunat niște „jlo*i concen**e” care stau și râd atunci când mii de cetățeni deja au decedat. În loc să stăm aici și să discutăm, să punem punct, să mergem mai departe să rezolvăm această situație, cineva stă aici și se râde”, a spus deputatul socialist, de la tribuna Legislativului.
Vasile Bolea, deputat pe listele PSRM, și-a depus candidatura la funcția de judecător la Curtea Constituțională a R. Moldova (CC). ZdG a aflat despre faptul că Vasile Bolea urma să candideze la funcția de judecător la Curtea Constituțională în urmă cu aproximativ două săptămâni. Surse din justiție ne-au informat atunci că Bolea este promovat pe filieră politică de către PSRM. Vasile Bolea este jurist la PSRM, iar în ultimele luni a depus mai multe sesizări la Curtea Constituțională, solicitând decizii în favoarea partidului pe care-l reprezintă.
Hotărârea Guvernului cu privire la propunerea declarării stării de urgență în R. Moldova, adoptată la 30 martie, a fost publicată miercuri, 31 martie, în Monitorul Oficial.
Cabinetul de miniștri a votat marți, 30 martie hotărârea de Guvern, care presupune transmiterea Parlamentului a unui raport al Comisiei pentru Situaţii Excepţionale, privind necesitatea declarării stării de urgenţă.
- ULTIMA ORĂ! Restricțiile care ar urma să fie impuse în cazul în care Parlamentul, la propunerea Guvernului în exercițiu, va vota pentru instituirea stării de urgență
- R. Moldova ar putea din nou în stare de urgență pe un termen de 60 de zile. Ce prevede legislația
În R. Moldova a mai fost instituită anterior starea de urgență. La 17 martie 2020, când au fost confirmate primele cazuri de COVID-19 a fost declarată starea de urgență la fel pentru 60 de zile.