Principală  —  IMPORTANTE   —   ULTIMA ORĂ/ Președinta R. Moldova,…

ULTIMA ORĂ Președinta R. Moldova, Maia Sandu a semnat decretul de desemnare a Nataliei Gavrilița la funcția de prim-ministru: are la dispoziție două săptămâni pentru a constitui echipa și pentru a elabora programul de guvernare

Președinta R. Moldova, Maia Sandu a semnat vineri, 30 iulie, decretul de desemnare a Nataliei Gavrilița la funcția de prim-ministru.

„Doamna Gavrilița are la dispoziție două săptămâni pentru a constitui echipa și pentru a elabora programul de guvernare, pe care să-l prezinte Parlamentului. Am toată încrederea că Prim-ministrul desemnat va veni cu o echipă integră și profesionistă, și că maximum în două săptămâni R. Moldova va avea un nou Guvern, care să însemne și un nou început pentru țară”, a menționat președinta R. Moldova, Maia Sandu.

sursa: Maia Sandu/ Facebook

Natalia Gavrilița este candidatura fracțiunii parlamentare „Partidul Acțiune și Solidaritate” (PAS) la funcția de prim-ministru al R. Moldova.

„Imediat după ședința Parlamentului am convocat fracțiunea PAS și am decis ca să înaintăm candidatura doamnei Gavrilița în cadrul consultărilor”, a declarat președintele Parlamentului, Igor Grosu.

Pentru vineri, 30 iulie, președinta R.Moldova, Maia Sandu a invitat la consultări cele trei fracțiuni parlamentare pentru identificarea candidatului la funcția de prim-ministru.

Natalia Gavrilița, vicepreședintă a formațiunii PAS, este directoarea Fondului Global pentru Inovare. Gavrilița a fost ministra Finanțelor în Guvernul condus de Maia Sandu, iar ulterior a fost înaintată de două ori de președinta Maia Sandu la funcția de prim-ministră, dar nu a fost votată de deputați.

 În ultimii doi ani, veniturile familiei Gavriliță au constituit circa 1,7 milioane de lei. Familia sa are în proprietate un apartament de 51 de metri pătrați și două automobile, marca Lexus și Subaru, estimate la aproximativ 400 de mii de lei. Detalii aici.

Potrivit Constituției, după consultarea fracţiunilor parlamentare, preşedintele R. Moldova desemnează un candidat pentru funcţia de prim-ministru, iar candidatul, în termen de 15 zile de la desemnare va cere votul de încredere al Parlamentului asupra programului de activitate şi a listei Guvernului.