ULTIMA ORĂ! Guvernul Chicu și-a dat demisia
Guvernul condus de Ion Chicu și-a dat demisia. Anunțul a fost făcut de către prim-ministrul R. Moldova miercuri, 23 decembrie. Premierul spune că a luat decizia după ce s-a consultat cu președintele Igor Dodon și președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi.
Chicu spune că de asta Guvernul s-a reunit ieri în ședință pentru a și a se concentra pe obiectivul principal: dizolvarea Parlamentului și organizarea de alegeri anticipate. Ion Chicu spune că speră să aibă astăzi o întâlnire cu Maia Sandu și va reveni cu alte detalii.
Guvernul Chicu a fost învestit la 14 noiembrie 2019 cu votul deputaților PSRM, PDM și deputatul independent Alexandru Oleinic. În total, pentru au votat atunci 62 de deputați.
Lista miniștrilor Guvernului condus de Ion Chicu:
- Pavel Voicu – Ministerul Afacerilor Interne
- Olga Cebotari – viceprim-ministru pentru Reintegrare
- Sergiu Pușcuța – viceprim-ministru, Ministerul Finanțelor
- Ion Perju – Ministerul Agriculturii
- Aureliu Ciocoi – Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene
- Victor Gaiciuc – Ministerul Apărării
- Anatol Usatîi – Ministerul Economiei
- Fadei Nagacevschi – Ministerul Justiției
- Lilia Pogolșa – Ministerul Educației, Culturii și Cercetării
- Viorica Dumbrăveanu – Ministerul Sănătății
Miercuri, 23 decembrie, la Parlament este programată o ședință extraordinară în cadrul căreia urma să fie examinată moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Chicu, depusă de către deputații PAS și cei din Platforma DA și susținută de PDM.
Ion Chicu a fost desemnat de Dodon în calitate de candidatat la funcția de prim-ministru, după ce membrii blocului electoral ACUM au declarat că nu vor înainta și nu vor accepta o altă candidatură la funcția de premier, decât cea a liderului PAS, Maia Sandu.
Guvernul condus de Maia Sandu a fost demis marți, 12 noiembrie. Moțiunea de cenzură depusă de socialiști a trecut de Parlamentul de la Chișinău cu voturile democraților. În total, au votat 63 de deputați din PSRM și PD.
Socialiștii au depus moțiune de cenzură împotriva Cabinetului de miniștri condus de Maia Sandu, după ce miercuri, 6 noiembrie, Guvernul și-a asumat răspunderea pentru o nouă modificare la Legea Procuraturii, asta după ce ministra Justiției, Olesea Stamate, a declarat că rezultatele concursului pentru selectarea candidaților la funcția de procuror general vor fi anulate din cauza faptului că procesul a fost viciat.