ULTIMA ORĂ! Guvernul alocă pentru organizarea alegerilor anticipate 70 milioane de lei și îndeamnă CEC să-și revizuiască devizul de cheltuieli estimat la 125 de milioane
Guvernul anunță că alocă pentru organizarea alegerilor parlamentare anticipate 70 milioane de lei și îndeamnă Comisia Electorală Centrală (CEC) să-și revizuiască devizul de cheltuieli.
O Hotărâre în acest sens a fost aprobată miercuri, 12 mai, de către Cabinetul de miniștri, la propunerea premierului interimar Aureliu Ciocoi, în cadrul ședinței Executivului. Decizia Guvernului de a aloca 70 de milioane vine în contextul în care CEC a anunțat că devizul estimativ de cheltuieli pentru desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie este de 125 de milioane de lei.
„1. Ministerul Finanțelor va aloca Comisiei Electorale Centrale din fondul de rezerva al Guvernului 70 de milioane de lei pentru organizarea și desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie.
2. Se recomandă Comisiei Electorale Centrale revizuirea devizului estimativ în vederea diminuării pentru organizarea și desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie.
3. Prezenta Hotărâre intră în vigoare la data adoptării”, a declarat premierul interimar Aureliu Ciocoi.
„Toată țara știe că în fondul de rezervă rămân 28 de milioane. Noi suntem mereu în căutarea resurselor”, susține ministrul demisionar al Agriculturii, Ion Perju.
Potrivit Guvernului, mijloacele financiare urmează a fi transferate în conturile Comisiei Electorale Centrale (CEC) de către Ministerul Finanțelor care va asigura finanțarea cheltuielilor pe măsura documentelor de plată.
Decizia Guvernului de miercuri vine în contextul în care prim-ministrul interimar, Aureliu Ciocoi, a anunțat marți, 11 mai, că Guvernul este gata să aloce pentru desfășurarea alegerilor parlamentare „puțin peste 100 de milioane de lei, în așa fel încât să nu rămână chiar nimic în Fondul de Rezervă”.
Vineri, 30 aprilie, Comisia Electorală Centrală a aprobat devizul estimativ de cheltuieli pentru desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie, de 125 de milioane de lei.
La 28 aprilie curent, președinta R. Moldova, Maia Sandu, a semnat decretul de dizolvare a Parlamentului și a anunțat data alegerilor parlamentare anticipate – 11 iulie 2021, asta după ce Curtea Constituțională a decis tot miercuri, 28 aprilie, că instituirea stării de urgență de PSRM – ȘOR este neconstituțională.
DETALII AICI: ULTIMA ORĂ! Curtea Constituțională: starea de urgență instituită în R. Moldova este NECONSTITUȚIONALĂ. În aceste condiții Parlamentul poate fi dizolvat