Principală  —  IMPORTANTE   —   Răspunsul socialiștilor la invitația repetată…

Răspunsul socialiștilor la invitația repetată a Președinției de a merge la consultările cu președinta R. Moldova

Foto-simbol

După ce vineri, 26 martie, deputații PSRM au refuzat să meargă la consultările organizate la Președinție, motivând că au avut o agendă de lucru încărcată la Parlament, liderul fracțiunii parlamentare a socialiștilor, Corneliu Furculiță, a declarat că deputații PSRM vor răspunde la invitația făcută repetat de către instituția prezidențială și vor merge luni, 29 martie, la consultările cu președinta R. Moldova, Maia Sandu. Declarația a fost făcută de către Corneliu Furculiță, în cadrul unui interviu pentru Radio Europa Liberă.

„Vineri nu am participat dintr-un simplu motiv de lucru, fiindcă parlamentul avea o agendă care era evident că o să fie peste ora 15:30, ora la care ni s-a solicitat întrevederea de vineri. (…) Ni s-a propus pentru discuții și consultări ziua de luni, noi am acceptat. Vom merge pregătiți, vom discuta,, vom dialoga. Conform declarațiilor, noi vom reitera faptul că există o majoritate parlamentară formată conform regulamentului și prevederilor Constituției, care optează pentru un candidat la funcția de prim-ministru, Golovatiuc Vladimir”, a declarat Furculiță.

Vineri, 26 martie, deputații PSRM, „Șor” și cei din platforma „Pentru Moldova” au refuzat să participe la consultările anunțate la Președinție.

Ulterior, tot vineri, 26 martie, după discuțiile cu fracțiunile parlamentare Pro Moldova, PDM, Platforma DA și PAS, în sensul art. 85 alin.(1) din Constituție, privind dizolvarea Parlamentului, Președinția a emis o notă informativă prin care a anunțat că invită repetat, la consultări, luni, 9 martie, deputații PSRM și „Șor”.

Tot vineri, 26 martie, deputații Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM), Partidului politic „SOR”, Platformei „Pentru Moldova” și cei ai grupului Pro Moldova, în total 54 la număr, au votat pentru adoptarea Declarației socialiștilor privind dezacordul dizolvării Parlamentului. În lipsa mai multor deputați ai Partidului „Șor” și Platformei Pentru Moldova, fără voturile Grupului parlamentar PRO Moldova, condus de Andrian Candu, socialiștii nu ar fi avut voturile necesare pentru adoptarea „Declarației cu privire la dezacordul dizolvării Parlamentului”.

Citește și: