Platforma DA susține că va depune un denunț la PG, după întrevederea lui Dodon cu Krasnoselski, la Condrița: „Este o ofensă adusă cetățenilor R. Moldova”
Liderul Platformei DA, Andrei Năstase, a anunțat miercuri, 29 iulie, că reprezentanții partidului pe care îl conduce vor depune un denunț la Procuratura Generală (PG) în legătură cu întrevederea de marți, 28 iulie, de la Condrița, dintre președintelui R. Moldova, Igor Dodon, și liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski.
„E legat de evenimentul de ieri de la Condrița unde președintele Republicii Moldova Igor Dodon l-a tratat de la egal la egal, cu calificative neconstituționale, pe numitul Krasnoselski de la Tiraspol. Vom depune un denunț penal la Procuratura Generală”, a declarat Năstase.
Totodată, Năstase susține că întrevederea de ieri dintre Dodon și Krasnoselski este „un act imoral”.
„Este este inadmisibil ca un pretins lider al regiunii transnistrene să fie numit s-au tratat de la egal la egal de către președintele Republicii Moldova. E de datoria lui Dodon și al avocaților săi să-și găsească apărarea. E punctul nostru de vedere, este un act imoral, anticonstituțional, ilegal, anti-popular. Este o ofensă la adresa tuturor cetățenilor Republicii Moldova, în special acelor care care jertfesc sănătatea, chiar viața, celor care au apărat independența Republicii Moldova împotriva celor care au atentat la ea și aici vorbim de forțele separatiste așa cum a fost definite și de CC”, a mai menționat liderul Platformei DA.
Marți, 28 iulie, Igor Dodon a avut o întrevedere oficială în format 1 + 1 cu liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski. Întrevederea a avut loc la vila prezidențială de la Condrița, a anunțat Președinția, printr-un comunicat de presă.
După mai multe ore de negocieri, președintele Igor Dodon și liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski au făcut declarații despre discuțiile avute. Chiar dacă în comunicatul publicat de președinție, Krasnoselski este prezentat drept „liderul Transnistriei”, în declarații, Igor Dodon vorbește despre „președintele Transnistriei”, lucru care contravine normelor de drept, de vreme ce regiunea din stânga Nistrului nu este recunoscută la nivel internațional.