Ședința CEC. A fost aprobat Programul calendaristic pentru realizarea acțiunilor de organizare și desfășurare a alegerilor parlamentare anticipate
Reprezentanții Comisiei Electorale Centrale (CEC) se întrunesc miercuri, 5 mai, în ședință. Pe ordinea de zi sunt programate opt subiecte.
În cadrul ședinței de astăzi, membrii CEC urmează să aprobe Programul calendaristic pentru realizarea acțiunilor de organizare și desfășurare a alegerilor parlamentare anticipate din data de 11 iulie 2021.
LIVE TEXT
15:44 CEC a înregistrat blocul electoral „Renato Usatîi”.
15:34 CEC a aprobat proiectul privind repartizarea atribuțiilor între membrii Comisiei Electorale Centrale pentru perioada electorală a alegerilor parlamentare anticipate.
15:23 Membrii CEC au aprobat Programul calendaristic pentru realizarea acțiunilor de organizare și desfășurare a alegerilor parlamentare anticipate din data de 11 iulie 2021.
15:08 Secretarul CEC, Maxim Lebedinschi, propune amânarea pentru ziua de vineri, 7 mai, a subiectului privind aprobarea Programului calendaristic pentru realizarea acțiunilor de organizare și desfășurare a alegerilor parlamentare anticipate din data de 11 iulie 2021.
15:05 A început ședința CEC.
Reprezentanții Comisiei Electoare au publicat joi, 29 aprilie, o notă informativă prin care au anunțat că membrii Comisiei Electorale Centrale au avut o întrevedere cu președinta R. Moldova, Maia Sandu. Potrivit CEC, întâlnirea a avut loc în contextul pregătirilor pentru alegerile parlamentare anticipate, stabilite pentru data de 11 iulie curent.
Curtea Constituțională (CC) a decis miercuri, 28 aprilie, că instituirea stării de urgență de către majoritatea PSRM – ȘOR este neconstituțională, iar în aceste condiții în R. Moldova pot fi organizate și desfășurate alegeri parlamentare anticipate, în contextul în care la 15 aprilie curent CC a constatat că există circumstanțe care justifică dizolvarea Parlamentului de la Chișinău.
- ULTIMA ORĂ! Curtea Constituțională: starea de urgență instituită în R. Moldova este NECONSTITUȚIONALĂ. În aceste condiții Parlamentul poate fi dizolvat
- Mai poate sau nu Parlamentul ales la 24 februarie 2019 să se întrunească în ședințe și să adopte legi, după ce președinta R. Moldova a semnat decretul de dizolvare? Ce spune Constituția
După decizia CC, la scurt timp, președinta R. Moldova, Maia Sandu, a anunțat că a semnat decretul privind dizolvarea Parlamentului de la Chișinău și data la care urmează să fie organizate alegeri parlamentare anticipate – 11 iulie 2021.