Secretariatul Parlamentului pregătește o listă cu deputați și funcționari din cadrul secretariatului care vor să se vaccineze anti-COVID. Ce vaccin li se propun
Responsabilii din cadrul Secretariatului Parlamentului de la Chișinău pregătesc o listă cu numele deputaților și funcționarilor din cadrul Secretariatului, care vor să fie imunizați împotriva virusului, pentru a iniția procesul de vaccinare anti-COVID-19. Despre această au fost informați parlamentarii joi, 8 aprilie, printr-un mail expediat pe poșta electronică, de către Secretariat.
Potrivit textului email-ului expediat de către Secretariatul Parlamentului, deputații și angajații Parlamentului, care vor să fie incluși în listă pentru a fi imunizați împotriva noului coronavirus, sunt îndemnați să trimită datele personale responsabililor de întocmirea listei, până la data de 12 aprilie.
Tot în email se menționează că aleșii poporului și funcționarii din cadrul Secretariatului Parlamentului care vor fi incluși în listă vor fi imunizați cu vaccinul AstraZeneca.
Potrivit planului de imunizare, angajații Parlamentului sunt eligibili pentru a fi imunizați anti-COVID la etapa a doua de vaccinare.
La 31 martie, ministra interimară a Sănătății, Tatiana Zatîc a anunțat că a început a doua etapă a campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, care vizează persoanele cu vârsta peste 60 de ani, bolnavii cronici și angajații din „domenii cheie”.
Potrivit Ministerului Sănătății Muncii și Protecției Sociale (MSMPS), până acum, în R. Moldova 54 907 de persoane au fost vaccinate împotriva COVID-19.
Bilanțul cazurilor de infectare cu COVID-19 în R. Moldova a ajuns la 237 718.
Campania de vaccinare împotriva COVID-19, în R. Moldova, a început pe 2 martie, după ce sâmbătă, 27 februarie, la Chișinău au ajuns peste 21 de mii de doze de vaccin, donate de România prin intermediul Mecanismului de protecție civilă al Uniunii Europene.
Etapele procesului de vaccinare: