Principală  —  IMPORTANTE   —   DOC/ Dodon, salariat (oficial) cu…

DOC Dodon, salariat (oficial) cu milioane la Moscova

Colaj realizat de Mihaela Melnic, ZdG

1,2 milioane de lei obținute sub formă de salariu din Federația Rusă și 390 de mii de lei sub formă de salariu din Republica Moldova – acestea sunt veniturile oficiale ale familiei Dodon, declarate de ex-președintele R. Moldova, Igor Dodon, actual lider al Partidului Socialiștilor din R. Moldova, care și-a indicat averea pentru anul 2024 la 28 martie curent.

Dodon, între salariul din R. Moldova și cel din F. Rusă

În 2024, Igor Dodon a ridicat un salariu de circa 240 de mii de lei de la Partidului Socialiștilor din R. Moldova, al cărui președinte este. Dodon mai declară și un salariu de circa 5,6 milioane de ruble, echivalentul a 1,2 milioane de lei, obținute de la Universitatea Corporativă a Sberbank, Federația Rusă. 

În 2024, Dodon a publicat pe paginile sale de socializare că a ținut mai multe lecții în fața studenților de la Universitatea Corporativă a Sberbank.

Soția lui Dodon a obținut în 2024 un salariu de 330 de mii de lei de la Exclusiv Media SRL, iar alte 60 de mii de lei de la Baza de odihnă „Sadovo”, deținută de familie.

Dodon mai declară și 3,3 mii de lei drept îndemnizație de la Consiliul Municipal Chișinău și 258 de lei drept dobândă.

Casă de 422 m.p. și un Mercedes-Benz din 2020

Familia Dodon are în posesie o casă de 422 de metri pătrați, amplasată pe un teren de 5,9 ari, în posesia căreia a intrat în 2013 și care ar valora cumulativ 2,5 milioane de lei. 

Din 2022, familia Dodon folosește un Mercedes-Benz fabricat în 2020, pe care nu-l au în proprietate, ci doar în folosință.

Dator până în 2028

Igor Dodon indică în declarația de avere și interese personale și o datorie către „Victoria Bank”, după ce a solicitat un credit în valoare de circa 1,5 milioane de lei în 2013, pe care se obligă să-l returneze până în 2028.

Avere Dodon 2024 by Ziarul de Gardă

Din 2024 – liderii partidelor politice sunt obligați să-și declare averea

La 1 februarie 2024, Legea privind evaluarea integrității instituționale a suferit modificări în vederea extinderii subiecților obligați să declare averea și interesele personale. Astfel, președinții, vicepreședinții și membrii organelor executive centrale ale partidelor politice sunt obligați să depună declarația de avere și interese personale la Autoritatea Națională de Integritate (ANI).