Principală  —  IMPORTANTE   —   CV/ Cine sunt cei doi…

CV Cine sunt cei doi deputați ai Partidului „Șor” pentru care procurorul general a cerut ridicarea imunității parlamentare

Denis Ulanov și Petru Jardan, deputații Partidului „Șor” care ar putea rămâne fără imunitate parlamentară în urma solicitării venite din partea procurorului general, au ajuns în Parlament în urma alegerilor din februarie 2019. Anterior, unul dintre ei l-a apărat pe deputatul fugar Ilan Șor în dosarul în care acesta este judecat pentru implicarea în frauda bancară, iar altul a administrat una dintre cele mai importante companii afiliate lui Șor, „Avia Invest”, cea care gestionează Aeroportul Internațional Chișinău.

Denis Ulanov are 44 de ani și a fost unul dintre avocații lui Ilan Șor în dosarul în care controversatul om de afaceri a fost condamnat în prima instanță la șapte ani și jumătate de închisoare pentru escocherie în dosarul fraudei bancare. El a ajuns deputat pe listele Partidului „Șor” în urma alegerilor parlamentare din februarie 2019. Conform informațiilor de pe site-ul Parlamentului, Ulanov este membru al Consiliului Politic Național al Partidului „Șor” din anul 2016.

Vedeți, mai jos, informații despre activitatea anterioară a lui Denis Ulanov, conform CV-ului său de pe site-ul Parlamentului R. Moldova.

EXPERIENȚĂ PROFESIONALĂ

1998 – 2001 – SRL „Triada”, consilier juridic principal
2001 – 2008 – SA „Triada-Holding”, șef serviciul juridic
2001 – 2007 – SRL „Moldauditing”, consilier juridic principal
2007 – 2013 – Compania juridică „Legalarte” SRL, Managing Partner
2011 – 2019 – Cabinetul avocatului Ulanov Denis, Avocat

ALTE ACTIVITĂȚI

2016 – prezent – Membru al Consiliului Politic Național al Partidului Politic „ȘOR”
2007 – 2019,  mandatar autorizat în proprietate industrială, domeniul protecției mărci, desene și modele industriale (certificat AGEPI)

STUDII/STAGII

1993 – 1997 – Universitatea de Studii Umanistice, Facultatea Drept jurist drept internațional

Petru Jardan are 45 de ani, împliniți la 11 martie. A ajuns deputat în Parlament pe listele Partidului „Șor” în urma alegerilor parlamentare din februarie 2019. Anterior, a ocupat mai multe funcții importante în afaceri afiliate lui Ilan Șor. Din 2013 a fost directorul companiei „Avia Invest”, cea care gestionează Aeroportul Internațional Chișinău în urma unui contract de parteneriat public-privat încheiat în condiții dubioase cu Guvernul R. Moldova.

Vedeți, mai jos, informații despre activitatea anterioară a lui Petru Jardan, conform CV-ului său de pe site-ul Parlamentului R. Moldova.

EXPERIENȚĂ PROFESIONALĂ

08.09.1999 – jurist –  Î.S. „Aeroportul Internaţional Chişinău”.
20.02.2002 – jurisconsult categoria a 2-a –  Î.S. „Aeroportul Internaţional Chişinău”.
16.07.2003 – jurist consult categoria 1 –  Î.S. „Aeroportul Internaţional Chişinău”.
11.03.2004 – şef al serviciului juridic şi membru al Consiliului de administrare – Aeroportul Internațional Chișinău.
05.11.2007 – consilier al directorului general – Aeroportul Chișinău.
19.03.2008 – director al Departamentului Operațiuni la sol –  Aeroportul Chișinău.
16.04.2012 – director general-interimar –  Î.S. „Aeroportul International Chișinău”
24.12.2013 –  director general  – SRL „Avia Invest”, companie care gestionează Aeroportul Internațional Chișinău.

ALTE ACTIVITĂȚI

2010 – co-fondator al echipei de fotbal Milsami Orhei și vicepreședinte al clubului.

STUDII/STAGII

1994-1999 – Universitatea de Stat din Moldova, Facultatea de Drept, specializarea Drept Internaţional, Diplomă de licență.

Anul 2008 – cursuri certificate de perfecționare profesională „Serviciul aeroportuar de siguranță a zborurilor” Universitatea Națională de Aviație, Ucraina.

Anul 2012 – cursuri certificate de perfecționare profesională „Serviciul aeroportuar de siguranță a zborurilor” Universitatea Națională de Aviație, Ucraina.

Procuratura Generală anunță, printr-un comunicat, că în privința unuia dintre deputații pentru care a cerut ridicarea imunității parlamentare „procurorii au acumulat probe pertinente și concludente de implicare în frauda bancară, acțiunile lui fiind cercetate sub aspectul „escrocheriei” și „spălării de bani”, ambele infracțiuni săvârșite în proporții deosebit de mari și în interesele unei asociații criminale”.

Celălalt deputat, potrivit materialelor urmăririi penale, „ar fi comis „abuz de serviciu”, în proporții deosebit de mari, în interesul unui grup criminal organizat și în detrimentul intereselor Întreprinderii de Stat „Aeroportul Internațional Chișinău”, aflată în perioada concesionări”.

Zinaida Greceanîi, președinta Parlamentului, a anunțat că decizia referitoare la data ședinței Parlamentului în care se va vota pro sau contra ridicării imunității va fi luată săptămâna viitoare.Cererile parvenite de la procurorul general sunt obligată să le remit Comisiei Juridice Numiri și Imunități pentru examinare. Comisia este obligată să-l invite pe procurorul general, dar și persoanele vizate. Propun mîine comisia să lucreze toată ziua și să examineze aceste materiale. Luni să prezentați propunerile dvs. pentru Biroul Permanent. Apoi vă anunț data în care ne vom convoca”, a declarat Greceanîi.