Cum ar putea arăta structura viitorului Guvern: 13 ministere în loc de 9
Viitorul Guvern al R. Moldova ar urma să fie constituit din 13 ministere în loc de 9, potrivit unor surse ale Ziarului de Gardă. Astfel, în componența noului Executiv ar urma să fie introduse ministerele: Mediului, Protecției Sociale, Infrastructurii și Culturii.
În cadrul unei sesiuni extraordinare a Parlamentului, pe 5 august, Natalia Gavrilița ar urma să ceară votul de încredere asupra programului de activitate şi a listei miniștrilor.
Structura viitorului Guvern (13 ministere):
- Ministerul Agriculturii
- Ministerul Mediului
- Ministerul Economiei
- Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale
- Ministerul Educației
- Ministerul Culturii
- Ministerul Sănătății
- Ministerul Protecției Sociale
- Ministerul Afacerilor Interne
- Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene
- Ministerul Apărării
- Ministerul Finanțelor
- Ministerul Justiției
În componenţa echipei guvernamentale, care urmează să ceară vot de încredere Parlamentului, s-ar regăsi mai multe nume din garniturile anterioare, atunci când Natalia Gavrilița a mai fost desemnată de două ori candidată la funcția de prim-ministru. ZdG a aflat numele a 9 eventuali miniștri din cei 13.
- Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene: Nicu Popescu
- Ministerul Afacerilor Interne: Ana Revenco
- Ministerul Apărării: Anatolie Nosatâi
- Ministerul Culturii: Sergiu Prodan
- Ministerul Justiţiei: Sergiu Litvinenco
- Ministerul Sănătății: Ala Nemerenco
- Ministerul Mediului: Iuliana Cantaragiu
- Ministerul Agriculturii: Gheorghe Panfil (pot interveni modificări)
- Ministerul Educației: Anatolie Topală
- Prim-vicepremieri: Vladislav Kulminski (Reintegrare) și Iurie Țurcan (Digitalizare)
Structura actualului Guvern: Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene; Ministerul Afacerilor Interne; Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului; Ministerul Apărării; Ministerul Economiei și Infrastructurii; Ministerul Educației, Culturii și Cercetării; Ministerul Finanțelor; Ministerul Justiției; Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.
Pe 30 iulie, președinta R. Moldova, Maia Sandu, a desemnat-o pe Natalia Gavrilița la funcția de premier. Gavrilița este desemnată pentru a treia oară la funcția de prim-ministru.
Joi, 5 august, în cadrul unei sesiuni extraordinare a Parlamentului, Natalia Gavrilița va cere votul de încredere asupra programului de activitate şi a listei miniștrilor, a declarat președintele Parlamentului, Igor Grosu, vineri în cadrul emisiunii Moldova în Direct de la Moldova 1.