Principală  —  Blog  —  Viața redacției   —   FOTO/ Cu umor, despre jurnalismul…

FOTO Cu umor, despre jurnalismul serios. Jurnalistele ZdG au participat la cea de-a doua ediție a „Reporter Hit”

În contextul Zilelor Libertății Presei, Asociația Media-Guard, parteneră a Ziarului de Gardă, a organizat joi, 16 mai, a doua ediție a show-ului jurnalistic „Reporter Hit”. La ediția din acest an, jurnaliști din nouă redacții au prezentat creativ și amuzant fapte și date reale pe care le-au descoperit documentând subiecte de interes public.

Evenimentul organizat de Asociația Media-Guard a fost moderat de Andrei Bolocan, autor și realizator al unor produse digitale – „Internetu’ Grăiește” și emisiunea „Lumina”.

Andrei Bolocan. Foto: ZdG

Reporterele ZdG au povestit despre „relațiile” lor cu politicienii. Măriuța Nistor a relatat despre discuțiile telefonice cu Ion Chicu, Vasile Bolea, Ștefan Gligor, Dorin Recean dar și despre interacțiunile cu Alexei Lungu și Vlad Filat.

Măriuța Nistor. Foto: ZdG

A fost prima oară când am participat la un asemenea eveniment. Am făcut haz de necaz în baza unor situații mai tensionate care mi-au adus disconfort și emoții negative. Într-un final, situațiile stupide, situațiile comice, toate sunt parte a jurnalismului serios pe care-l fac”, a declarat Măriuța Nistor.

Natalia Zaharescu a relatat despre „impactul ZdG”. Aceasta a povestit despre vizita sa în raionul Cimișlia în urma căreia protagoniștii unui reportaj au telefonat-o și au zis: „Cum ați fost pe aici, parcă ați dat cu ceva magic, că ei s-au speriat toți”.

Natalia Zaharescu. Foto: ZdG

A fost o experiență veselă și relaxantă. M-am bucurat să-i văd pe colegii mei din alte redacții povestind despre experiențele lor din teren, despre interacțiunile lor cu cei despre care scriu în fiecare zi. A fost a treia oară când particip la un astfel de eveniment pentru jurnaliști, după ce am fost la o ediție internațională a Reporter Slam și la prima ediție Reporter Slam organizată de Media Guard la Chișinău. Cred că această ediție a fost una foarte reușită, cu glume care au făcut ca tot publicul să râdă copios. Aștept următoarea ediție, cu noi prezentări haioase despre jurnalismul serios”, a punctat Natalia Zaharescu.

Lista participanților:

  • Ziarul de Gardă: Măriuța Nistor și Natalia Zaharescu
  • EcoPresa: Cătălina Molodoi
  • Cu sens: Malvina Cojocari și Vlad Țurcan
  • Sănătate.info: Cristina Ghermanschi
  • TVR Moldova: Mădălina Cociu
  • Zona de Securitate: Irina Tăbăranu și Angela Chirciu
  • TV8: Ștefan Bejan
  • Jurnal TV: Paula Bejenari și Doina Onofrei
  • Agora: Irina Soltan

„Reporter Hit” este un show jurnalistic la care mai mulți reporteri prezintă creativ și amuzant fapte și date reale, pe care le-au descoperit documentând un subiect de interes public.

Reporter Hit este succesorul „Reporter Slam”, organizat pentru prima dată la Berlin în 2016, de către jurnalistul german Jochen Markett. De atunci, formatul s-a extins în mai multe țări: Ungaria, Albania, Muntenegru, România, iar acum, datorită Asociației Media-Guard, și în R. Moldova.