Embargo împotriva lui Moş Crăciun
Nu doar în spaţiul postsovietic sunt la modă embargourile, ci şi în cazul unor puteri şi persoane terţe sunt aplicate măsuri tot mai stricte. Astfel, inclusiv Moş Crăciun a devenit victima măsurilor autohtone menite să protejeze economia naţională şi să ferească importatorii locali de concurenţa neloială venită din partea Moşului, care inundă piaţa noastră cu gratuităţi, neplătind taxe vamale. Deşi vânzătorii de la noi şi-au păstrat privilegiul de a vinde diferite produse (chiar şi mai scump decât în Europa), publicul moldav, prin acest act de restricţionare a ofertei, a ratat o serie de cadouri de ultimă generaţie. Redacţia ZdG, prin surse neoficiale, a descoperit o parte a catalogului pentru Moldova a lui Moş Crăciun, completat în baza scrisorilor parvenite de la noi.
Guma de mestecat cu gust de seminţe de floarea-soarelui – include şi microelemente crocante, care produc senzaţia că mănânci seminţe adevărate, dar contribuie considerabil la salubritatea oraşului, deoarece o gumă scuipată pe trotuar înlocuieşte 20 de seminţe.
Harta Europei cu R. Moldova în centru – restabileşte dreptatea cartografică, plasându-ne chiar între Belgia şi Germania. Ţări „anti-europene”, care până acum au refuzat să devină membri UE – Elveţia, Liechtenstein, Monaco, Islanda – , sunt deplasate la periferie ori sunt repartizate pe continente diferite. Asia începe de la graniţa dintre Ucraina şi Rusia, iar distanţa dintre Europa şi SUA este micşorată drastic, semnalizând apariţia în curând a unui nou continent: Transatlantida.
Idolul magic cu politicianul tău preferat – permite să înlocuieşti faţa idolului cu pozele diferitor politicieni şi oligarhi. În cazul unor rugăciuni frecvente şi publice, idolul posedă forţa de a aduce, la fiecare patru ani, o pungă cu orez şi macaroane; în unele cazuri au fost raportate şi miracole cu apariţia ceasurilor.
Monopoly juridic. Designul clasic, în care jucătorii se bat pentru cumpărarea şi exploatarea de străzi şi alte bunuri, este puţin modificat, ultimele fiind înlocuite cu judecătorii. În loc de case şi hoteluri, precum e în jocul original, acum pot fi cumpărate vile, saune şi maşini de lux.
Cenzorul digital. De ce să aşteptăm până când statul va interzice anumite canale? Aparatul dat permite să fie programat astfel încât un anume conţinut de la televiziunea prin cablu să fie exclus automat. Trebuie doar să introduceţi parametrii, după care trebuie interzise: limba ţintă, informaţii despre anumite ţări, partide etc.
Generatorul de ştiri pozitive. Pentru a ne feri de o suprasaturare cu ştiri negative, mai ales în ziarele de investigaţie, programul dat transformă automat un conţinut negativ în ceva edificator. Astfel, un reportaj despre casele de lux ale unui funcţionar public corupt conţine mereu un happy end: acesta îşi dăruieşte toată averea unui orfelinat, îşi recunoaşte public păcatele şi îşi cere scuze, se dezice de baruri, saune şi discoteci de elită şi, în fine, se retrage la mănăstire. Astfel, văzând exemplele demne de urmat ale politicienilor care admit minciunile lor, se va crea o cu totul altă dinamică în societate.
Ghidul „Cum să provoci invidia maximă a vecinilor” – conţine nenumărate sfaturi valoroase despre cum să provoci invidia şi oferă informaţii despre servicii care împart maşini de lux, astfel încât toate lumea să creadă că ţi-ai cumpărat cel mai actual model.
Stickere pentru maşini „Poate sunt mică, dar sunt şi eu un jeep”. Există şi în variantă pentru biciclete.
Sperăm ca embargoul să fie anulat cât de curând posibil, astfel încât să nu mai ducem lipsă de asemenea realizări ale progresului tehnologic.