Principală  —  Blog  —  Editoriale   —   Cum va fi ZdG în…

Cum va fi ZdG în 2022?

În 2022, Ziarul de Gardă își propune să fortifice lucrurile bune pe care le-a făcut în ultimii 17 ani și jumătate, dar și să vină cu pagini și idei noi, care să ne ajute să fim mult mai aproape de cititorii noștri și problemele cu care se confruntă.

În luna decembrie, am rugat cititorii ZdG să răspundă la câteva întrebări care să ne ajute să facem, în 2022, un ziar mai bun. Am primit zeci de mesaje, atât online, cât și prin intermediul poștei tradiționale, iar cu această ocazie vă mulțumim tuturor pentru dedicație și efort. Fiecare mesaj a contat și vă asigurăm că le-am citit pe toate și că vom ține cont de solicitările voastre, atunci când vom planifica temele și paginile ziarului din anul viitor.

Sentimentele cititorilor sunt, în mare parte, aceleași ca ale noastre. În 2022 NU vom renunța la investigații, la reportaje, la interviuri, la istoriile umane sau la editorialele scrise de nume consacrate ale ZdG. În 2022 doar vom adăuga pagini și autori integri și profesioniști care să ne aducă plusvaloare.

În 2022 vom alterna investigațiile pe subiecte de actualitate cu investigațiile muncite în timp, pentru a vă arăta dedesubturile vieții sociale și politice din R. Moldova. Vom prezenta oameni de succes, dar și persoane corupte. Anul viitor vom merge mai des prin satele Moldovei și vom scrie mai mult despre problemele oamenilor de la țară. Or, asta a fost una dintre principalele solicitări ale cititorilor noștri. Vom veni cu sfaturi practice pentru agricultori, dar și pentru alte categorii de cetățeni. Ne dorim să revitalizăm pagina despre sănătate, dar și să venim cu sfaturi și idei noi despre arta gastronomiei de la specialiști în domeniu. Nu vom uita nici de cultură, domeniu pe care l-am cam ignorat în ultima perioadă. 

Oamenii ne-au spus că ar dori ca în 2022 să scriem mai multe despre viața locuitorilor de la sate, dar și despre viața și problemele satelor din R. Moldova. Astfel, ținând cont de doleanțele cititorilor noștri, dar și de realitățile din R. Moldova, pe parcursul anului viitor ne propunem să introducem în ZdG o pagină nouă în care să vorbim despre viața satelor Moldovei – cu bune și cu rele. Vom scrie atât despre exemplele pozitive care vor deveni cunoscute redacției, cât și despre problemele localităților sau ale oamenilor care locuiesc acolo și al căror strigăt nu este auzit de autorități.

În cei 17 ani de activitate, la redacția noastră au venit mii de scrisori. Din păcate, pentru că suntem prea puțini, iar probleme prea multe, nu am reușit de fiecare dată să vă răspundem sau să scriem despre ele. În 2022 ne propunem să facem un prim pas și vă anunțăm pe această cale că vom avea o pagină integrală în ZdG dedicată cititorilor. Va fi o pagină în care vom publica scrisorile voastre adresate redacției sau autorităților, ZdG devenind astfel o tribună pentru cititorii săi. Vor fi scrisori, dar și întrebările voastre adresate autorităților, cu răspunsuri din partea celor vizați. Astfel, în 2022, prin intermediul ZdG, o să puteți mai ușor dialoga cu cei pe care i-ați delegat în fruntea țării.   

Ediția din 23 decembrie este ultimul număr al ZdG din anul 2021. Primul număr al ZdG de anul viitor va apărea joi, 13 ianuarie. Dacă încă nu v-ați abonat la edițiile din 2022, încă o puteți face în aceste zile. Puteți merge la oficiile poștale din localitățile dvs. sau vă puteți abona online, intrând pe site-ul www.abonare.md. Un an de abonare costă doar 204 lei pentru pensionari, studenți și persoanele cu dizabilități, iar pentru restul – 264 de lei. Vă mulțumim pentru că ne citiți și pentru că alegeți să rămâneți alături de noi în continuare! Împreună suntem mai puternici!

P.S. Cititorii care au răspuns la ancheta noastră despre modul în care ar trebui să fie ZdG în 2020 sunt așteptați la sediul redacției pentru a putea primi produsele cu însemnele ZdG, pe care le-am promis anterior. Înainte de a veni, vă rugăm însă să ne contactați la telefoanele redacției.