Principală  —  Blog   —   Cititorul de Gardă/ Cititoare ZdG…

Cititorul de Gardă Cititoare ZdG – critică în adresa actualei guvernări: „De incompetența guvernării PAS se folosesc inamicii democrației, integrării europene și referendumului”

Imagine simbol

Vera Castraveț este o cititoare a ZdG originară din satul Hîrtopul Mic, raionul Criuleni. Femeia consideră că actuala guvernare ia măsuri contrare integrării europene pe care o are drept obiectiv. De asemenea, aceasta critică majorarea prețurilor atât la medicamente, la vestimentație, cât și la produse per general, menționând că acestea  contravin salariilor și pensiilor mici.

Vera Castraveț susține că nu este împotriva integrării europene, însă consideră că actuala guvernare ar greși în deciziile pe care le ia în acest sens. Totodată, femeia punctează că în timp ce majoritatea cetățenilor trăiesc în sărăcie, guvernanții își măresc salariile.

Nu suntem inamici ai integrării europene, dar ce face echipa de la guvernare e totul împotrivă. Maia Sandu nu are dreptul, dar, probabil, nici timp nu are să se amestece în treburile ministrului Alexei Buzu, ca să-i explice că așa o majorare a pensiei e contrar legii și logicii umane. Să spună el că părinții lui, de asemenea, primesc pensie mizeră, e lipsă de bun simț. Noi n-avem fii și fiice care să-și majoreze, pe fonul sărăciei majorității cetățenilor, salariile până la zeci de mii de lei. Să le fie rușine! Își bat joc de lume. Ce spun pensionarii despre ei? Că-și umplu buzunarele și, ca toți ceilalți care s-au perindat la guvernare, sunt bogați și nici nu se gândesc la nevoile oamenilor simpli, săraci. Avem prețuri europene la produse și haine, dar salarii mizere. Stârnesc ura și disprețul oamenilor. Printre oamenii de la guvernare sunt oameni necompetenți. De câte ori lumea i-a rugat să invite oameni care s-ar pricepe?” – ne scrie indignată cititoarea ZdG.

În opinia acesteia, există mai multe probleme apărute în ultimii ani. Femeia critică traducerea analfabetă a filmelor și emisiunilor, dar mai ales, majorarea prețurilor la medicamente. Aceasta se plânge de condițiile triste ale pensionarilor și speră că se vor face schimbări pozitive și în favoarea lor.

Ce fel de traducere a filmelor din limba rusă în română se face – e analfabetism total. În loc de singular, se traduce plural, în loc de persoana întâi, se pune a doua sau a treia, sensul expresiilor, frazelor e schimonosit. Noi cunoaștem limba rusă, dar generația tânără? Chiar nu se găsesc oameni competenți? Pe lângă filmele și emisiunile traduse eronat, mai este și publicitatea, care este prea multă.

Medicamentele în ultimii ani s-au scumpit cu 100-300%. Compensate sunt acelea care fac rău organelor interne. Aceasta e compensație? Ați promis că vor fi vremuri bune! După așa numita digitalizare, chiar dacă cineva se simte rău, trebuie să aștepte programarea până la o lună. E bătaie de joc! 

E trist să devii pensionar în R. Moldova, că doar nu toți au pensii ca judecătorii, procurorii, medicii… De incompetența guvernării PAS se folosesc inamicii democrației, integrării europene și referendumului. E târziu, dar măcar în al 12-lea ceas faceți ceva, majorați pensiile a 500-600 de mii de votanți”, concluzionează cititoarea.