Principală  —  Advertoriale   —   Cunoaște echipa Teachel - finalistă…

Cunoaște echipa Teachel – finalistă a programului educațional de antreprenoriat tehnologic Startup School

27 de echipe au absolvit programul național online de educație antreprenorială – Startup School. Liceenele și liceeni au învățat bazele antreprenoriatului tehnologic și au aplicat cunoștințele căpătate în crearea propriului startup. Cele mai bune idei de afacere au fost prezentate în cadrul evenimentului de absolvire și Demo Day, iar echipele finaliste au fost premiate.

Ideea de startup „Teachel” s-a clasat pe locul III în cadrul programului. Vezi istoria echipei, alături de Mihaela Graur:

Povestește un pic despre tine. Cu ce te ocupi? Care este experiența ta?

— Sunt elevă în clasa a zecea la un liceu din capitală. În prezent fac voluntariat și dezbateri, iar în timpul liber mă ocup cu fotografia. Inițiativa de a explora domeniul antreprenoriatului a venit din dorința mea de a ajuta oamenii din comunitatea noastră și de a crea ceva de valoare, cu un impact real. Am descoperit că antreprenoriatul joacă un rol major în societate, nu doar pe plan economic, iar responsabilitatea asumată de un antreprenor depășește propria persoană.

Cum a apărut ideea de startup și ce problemă soluționează?

— Școala este locul unde poți găsi o mulțime de probleme care așteaptă să fie rezolvate. Împreună cu colegii de echipă ne-am propus să rezolvăm anume o problemă din educație, întrucât, fiind elevi, înțelegem cel mai bine care sunt necesitățile și neplăcerile celorlalți semeni.

Problema pe care am identificat-o este dificultatea de a găsi profesorii/tutorii potriviți pentru ore suplimentare. Cererea de lecții suplimentare este una mare, dat fiind faptul că mulți elevi nu reușesc să asimileze întregul material în clasă sau își doresc să obțină rezultate cât mai mari la examenele de absolvire.

Ce soluție propuneți?

— Soluția noastră este Teachel, o platformă online prin care elevii își pot alege și contacta profesorul potrivit pentru o anumită disciplină, având posibilitatea să desfășoare ore online printr-un call în cadrul platformei noastre. Misiunea este să asigurăm fiecare elev cu o înțelegere aprofundată a disciplinelor școlare, garantându-i profesori de cea mai înaltă speță și flexibilitate în orar.

Care e cel mai valoros sfat primit de la mentorii din Startup School?

— Am avut parte de o mulțime de insight-uri valoroase din partea mentorilor, fiecare din ei vorbindu-ne de propria experiență în domeniul lor de expertiză. Cred că sfatul de a nu te teme să gândești global și să țintești cât mai sus, a fost cel care a avut cel mai mare impact asupra mea.

M-a făcut să privesc total diferit perspectiva antreprenoriatului din Moldova, înțelegând că nu trebuie să ne limităm la piața locală și cea din România, ci să reușim să ne extindem și pe plan global.

Ce provocări ai întâlnit în program și în dezvoltarea ideii?

— Validarea problemei și găsirea unei soluții inovative a fost una dintre provocările cu care ne-am confruntat. A fost necesară chestionarea mai multor elevi pentru a înțelege motivațiile și necesitățile lor, și pentru a îmbunătăți continuu soluția noastră. 

De ce ai decis să dezvolți un startup?

— Consider că dezvoltarea unui startup este cea mai eficientă cale de a ajuta oamenii în oricare mod îți poți imagina. Prin gândire creativă poți genera idei profitabile, care pot fi dezvoltate cu pasiunea necesară și echipa potrivită într-un startup de succes. Motivația mea principală a fost să creez ceva valoros, care ar facilita viața oamenilor – și asta facem!

Care sunt planurile pe viitor?

— Pe viitor, ne propunem să ne continuăm misiunea. Echipa noastră rămâne la fel de pasionată și pregătită să cucerească și alte terenuri, iar datorită programului Startup School am avut ocazia să ne inițiem în domeniul antreprenoriatului și să ne punem la încercare spiritul antreprenorial!

În anul curent, în cadrul Startup School, 200 de liceene și liceeni au însușit bazele fundamentale ale unui concept de afacere cu impact, bazat pe modelul Lean Canvas. Aceștia au învățat despre identificarea unei probleme, găsirea și atragerea clienților, dezvoltarea produsului și modele de venit.

Vezi evenimentul integral și toate prezentările finale AICI:

Start up School este organizat de acceleratorul de inovație și antreprenoriat Dreamups, partener general Orange Systems, cu suportul financiar al Ministerului Educației și Cercetării al Republicii Moldova, prin intermediul Programului de Granturi pentru organizațiile de tineret 2022.

* Acesta este un articol publicitar (P). Textul a fost formulat de compania care a plasat anunțul.