Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Primăria a demarat o anchetă…

Primăria a demarat o anchetă de serviciu după ce ZdG a scris despre „regele” gheretelor de la Pretura Centru

Un grup de lucru a fost format în cadrul Primăriei municipiului Chișinău după ce Ziarul de Gardă a scris că familia pretorului interimar al sectorului Centru, mun. Chişinău, Pavel Rusu, gestionează mai multe gherete din Chişinău. O dispoziție în sensul formării grupului de lucru care să ancheteze faptele expuse în investigația „Regele” gheretelor de la Pretura Centru”, a fost semnată la 30 noiembrie de către edilul interimar al capitalei, Silvia Radu, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei.

„Potrivit dispoziţiei primarului general interimar, grupul de lucru va examina faptele relatate în investigaţia jurnalistică  în care este vizat pretorul sectorului Centru, Pavel Rusu şi va constata existenţa sau inexistenţa răspunderii disciplinare în acţiunile demnitarului public, în termen de 7 zile, urmând să prezinte un raport de anchetă”, scrie în comunicatul Primăriei în care, însă, nu sunt indicate numele persoanelor care fac parte din grupul de lucru.

La 30 noiembrie, ZdG a scris că familia pretorului interimar al sectorului Centru, mun. Chişinău, Pavel Rusu, gestionează mai multe gherete din Chişinău și că făcând uz de funcţiile pe care le-a ocupat sau le ocupă, pretorul facilitează businessul familiei sale, semnând note de serviciu în favoarea activităţii gheretelor. Soţia funcționarului, Tamara Rusu, profesoară şi directoare adjunctă la Liceul „Gheorghe Asachi”, este fondatoarea firmei „Petra TP” şi administrează câteva gherete, inclusiv cea care vinde cafea la intersecţia străzilor Puşkin şi 31 august 1989. Nora pretorului, Inga Lupu, este fondatoarea unei alte firme implicate în afaceri cu gherete. Pretorul a refuzat să discute cu noi, reporterul ZdG fiind dat afară din biroul său de la Pretura Centru.

(VIDEO, DOC) „Regele” gheretelor de la Pretura Centru