Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Motivul pentru care Parlamentul a…

Motivul pentru care Parlamentul a amânat concursul pentru selectarea unui director la ANRE

Comisia parlamentară economie, buget și finanțe a decis amânarea examinării dosarelor depuse în concursul pentru funcția de director al Consiliului de administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE). Deși depunerea dosarelor s-a încheiat la 3 august, președintele Comisiei, Igor Munteanu, declară că pretendenții la fotoliul vacant de la ANRE vor fi intervievați abia în septembrie, atunci când va începe noua sesiune parlamentară.

„Am luat o hotărâre în cadrul Comisiei de amânare a interviurilor cu participanții, până la data de 10 septembrie, în legătură cu plecarea consultanților noștri în concediu. În luna august este complicat să întrunești toate persoanele care trebuie să participe la audierile publice”, a menționat Igor Munteanu.

Deputatul ne-a mai comunicat că, din informațiile pe care le deține, în concurs au depus dosarele cinci candidați.

„Am primit dosarele din partea celor interesați. Avem suficiente dosare și oameni de calitate”, a precizat Igor Munteanu.

Astfel, pretendenții la fotoliul de director la ANRE urmează a fi intervievați în cadrul Comisiei, la 10 septembrie. Potrivit unei decizii luate la 30 iulie, candidații vor fi intervievați în ședință deschisă.

În decembrie 2018, toți cei cinci directori ai ANRE și-au dat demisia. Contactat atunci de ZdG, directorul general al ANRE, Tudor Copaci, a declarat că și-a dat demisia din motive personale și nu poate oferi mai multe detalii despre demisia in corpore a membrilor Consiliului de Administrație al ANRE. Ulterior, în februarie 2019, fosta guvernare i-a numit în funcția de directori la ANRE pe fostul președinte al Curții de Conturi, Veaceslav Untilă, pe deputații Ștefan Creangă și Eugen Carpov, dar și pe fostul ministru Octavian Calmîc.