Principală  —  Ştiri  —  Social   —   MADRM s-a autosesizat cu privire…

MADRM s-a autosesizat cu privire la poluarea râului Bâc

După apariția a mai multor informații cu privire la poluarea râului Bâc, Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM) s-a autosesizat, astfel Inspecția pentru Protecția Mediului Chișinău a inițiat o investigație pentru a identifica cauza poluării. Anunțul a fost făcut astăzi, 1 septembrie, de Iuliana Cantaragiu, secretara de stat a MADRM în domeniul protecției mediului și resurselor naturale.

În postarea de pe pagina sa de Facebook, Iuliana Cantaragiu scrie că la data de 29 august, Inspecția pentru Protecția Mediului Chișinău s-a deplasat la Stația de Epurare Chișinău în scopul investigării cauzei poluării.

„Constatările preliminare ale Inspecției pentru Protecția Mediului sunt că sursele de poluare pot fi multiple, inclusiv de la agenți economici. În acest sens, au fost prelevate probe de apă din mai multe puncte pentru efectuarea investigațiilor de laborator, care vor oferi o claritate mai mare referitor la sursa de poluare. Rezultatele de laborator vor fi miercuri”, se arată în postare.

Totodată, secretara de stat, scrie că a fost sesizată și Procuratura în legătură cu poluarea râului. Astfel, procurorii și inspectorii IPM Chișinău investighează cazul și vor efectua în următoarele zile controale la mai mulți agenți economici, care ar putea prin activitatea sa economică să polueze apele râului Bâc. 

„Țin să menționez, că mă voi deplasa și eu pe malurile râului Bâc, în mod inopinat, să investighez cazul, în mod special seara, când știu eu că se fac deversările. Făceam astfel de vizite și anterior, doar că în calitate de membru a societății civile, și o voi face și în continuare, doar că acum având o funcție publică și având alte responsabilități. 
Scopul nostru trebuie să fie unul: apele trebuie să fie curate!”
, a mai scris Iuliana Cantaragiu.

Citiți și: Mirosul neplăcut din Chișinău: Apa râului Bâc este din nou de culoare albă

Foto: facebook.com/veronica.herta