Principală  —  Ştiri  —  Social   —   De la Fabrica de Sticlă…

De la Fabrica de Sticlă la Apă-Canal Chișinău. Cine este noul director al întreprinderii municipale

Valeriu Meșca, cel care între 2005-2016 a administrat Î.S. „Fabrica de sticlă” Chișinău, este noul director general al întreprinderii municipale „Apă-Canal Chișinău” SA. Decizia a fost luată în cadrul Adunării Generale a acţionarilor întreprinderii din 22 mai.

În aceeași ședință a fost acceptată cererea de demisie a Veronicăi Herța, care a condus entitatea pe parcursul unui an și opt luni.

Într-un comunicat de presă al furnizorului de apă din capitală se menționează că în 2011, Valeriu Meșca a fost decorat cu ordinul Gloria Muncii și că a făcut studii la facultatea mecanică a Universității Tehnice.

„Precizăm că, Valeriu Meșca nu a avut și nu are nici o apartenență politică”, scrie în comunicatul întreprinderii.

În ședința din 22 mai a Adunării Generale, în funcţia de director economic al întreprinderii a fost numit Andrei Șaptefraț, angajat al S.R. L. „ Chișinău-Gaz”, în funcția de director tehnic, producție – Anatol Lichii, director tehnic, producție adjunct al S.A. „Apă-Canal Chişinău”, şi director relaţii cu clienţii – Viorel Bejan, șef Direcția control, Inspectoratul Principal de Stat.

Valeriu Meșca nu a ocupat vreo funcție în cadrul întreprinderii până la acest moment.

Schimbările de nume în funcțiile de director economic, director tehnic și director relații cu clienții au loc anual. Contractele de funcție sunt semnate pentru un singur an și, respectiv, se iau decizii în favoarea prelungirii contractelor sau încetării acestora.