Principală  —  Ştiri  —  Social   —   UPDATE/ Avocat, despre reținerea lui…

UPDATE Avocat, despre reținerea lui Gheorghe Petic, liderul Platformei DA de la Ungheni

După ce reprezentanții Inspectoratului de Poliție Ungheni au refuzat să ofere informații despre reținerea lui Gheorghe Petic, liderul Partidului PPDA de la Ungheni, pe pagina de Facebook a Poliției R. Moldova a fost plasat un comunicat de presă în care se precizează că la 12 octombrie, aproximativ la ora 14.50 a parvenit un apel telefonic la serviciul 112 de la o locuitoare a orașului Ungheni, precum că ar fi fost violată de către un bărbat. Potrivit avocatului, Gheorghe Petic pledează nevinovat și consideră că este o înscenare motivată de activitatea sa politică.

Colaboratorii poliției susțin că violul s-ar fi produs ieri, 12 octombrie, în jurul ore 14:30, susține avocatul, iar după două ore Gheorghe Petic a fost deja reținut. Tot ieri, Petic a fost escortat la Spitalul raional pentru a-i fi luate probe de către medicul legist.

Update, 13 octombrie, ora 09.00: Mai mulți cetățeni au venit în fața Inspectoratului de Poliție Ungheni pentru a afla detalii despre motivele reținerii lui Gheorghe Petic. Șeful inspectoratului a declarat că poliția și-a îndeplinit obligațiunile de serviciu, negând că ar fi vorba de un arest „la comandă”.  „Noi în ultimul an am depus peste o sută de plângeri și nu am primit răspuns la niciuna. La Dvs. reiese așa, ieri la 14.30, după câte am înțeles, apelează o doamnă la poliție, iar la ora 16.00 Dvs. deja îl rețineți și îi deschideți dosar penal”, s-a arătat indignat unul dintre cetățenii prezenți.

Potrivit comunicatului plasat, poliția s-a deplasat la fața locului, iar în urma audierii victimei de 31 de ani s-a stabilit că presupusul suspect este un bărbat de 41 de ani, locuitor al orașului Ungheni.

„La fața locului lucrează experții din cadrul Centrului de Expertiză Judiciară și Criminalistică pentru acumularea probelor existente. În acest caz a fost pornită o cauză penală pentru viol. Suspectul a fost reținut pentru 72 ore. Dacă va fi găsit vinovat, suspectul riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 3 la 5 ani”, se menționează în mesajul poliției.

De cealată parte, Chiril Moțpan, coleg de partid cu Petic, susține că totul este o înscenare, iar motivul reținerii este aberant.

Gheorghe Petic s-a remarcat în ultimele luni prin mai multe acuzații aduse factorilor de decizie din cadrul Poliției de Frontieră.