Principală  —  Ştiri  —  Social   —   „Apă-Canal” spune că agenții economici…

„Apă-Canal” spune că agenții economici s-ar face vinovați de mirosul urât din Chișinău

Sursa mirosului neplăcut din capitală este generată de activitatea dubioasă a unor agenți economici din capitală, transmite S.A. „Apă-Canal Chișinău” printr-un comunicat de presă.

„Mirosul neplăcut din Chișinău, înregistrat în ultima perioadă, este cauzat de către unii agenții economici. Și anume acei consumatori non-casnici care deversează direct la Stația de Epurare ape uzate cu concentrații maxim-admisibile. Drept dovadă, circa 3 tone de resturi de la pește au fost depistate în grătarele de la Stația de Epurare. Astfel, pe parcursul zilei de ieri, specialiștii furnizorului de apă au efectuat mai multe controale la unii agenți economici. Prin urmare, la unul din agenții economici care se ocupă cu prelucrarea peștelui au fost depistate chiar în sistemul de canalizare resturi de pește”, precizează ACC.

ZdG a contactat reprezentanții a două companii menționate de ACC, dar aceștia au declarat că vor reveni ulterior cu declarații.

În același timp, ACC anunță că specialiștii vor estima prejudiciile aduse sistemului de canalizare și stației de epurare, iar cei vinovați de situația creată vor fi pedepsiți.

„De asemenea, verificările agenților economici și prelevarea probelor vor continua și în următoarele zile. Responsabilii furnizorului de apă estimează că lista agenților economici vinovați de situația creată vor crește”, mai este scris în comunicatul emis de ACC.

Ieri, 2 septembrie, primarul general interimar al municipiului Chișinău, Adrian Talmaci, a declarat că stația de epurare funcționează în regim normal, iar, cel mai probabil, mirosul neplăcut în capitală ar fi provocat de întreprinderile din preajmă.

 Reprezentanții Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM) au anunțat că s-au autosesizat și miercuri vor fi anunțate rezultatele de laborator.