Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   VIDEO/ Îmbrânceli și tensiune la…

VIDEO Îmbrânceli și tensiune la o secție de votare din Varnița

Alegerile la secția de votare nr. 22 din circumscripția uninominală nr. 47, destinată cetățenilor din regiunea transnistreană, au loc într-o atmosferă tensionată și sunt marcate de îmbrânceli. Reporterii ZdG au suprins sute de alegători care au stat la coadă în fața secției din Varnița, Anenii Noi, pentru a-și exprima drepul la vot. Aceștia au venit la urne în mod organizat, cu autobuze și microbuze înmatriculate în dreapta Nistrului. Întrebați cine este inițiatorul deplasării organizate la secția de votare și  de unde au venit, alegătorii au fost modești în declarații.

Unul dintre observatorii acreditați la secția de votare din Varnița, care a refuzat să se prezinte, a declarat că unii dintre alegători discută despre remunerare pentru faptul că votează și că aceștia ar fi plățiți cu 200 de lei sau 400 de ruble.

Comisia Electorală Centrală anunță într-un comunicat de presă că legislația națională nu prevede careva interdicții privind transportarea cetățenilor către secțiile de votare.

„Aceste cazuri urmează a fi documentate în modul corespunzător și examinate inclusiv prin prisma fenomenului de corupere a alegătorilor. Inspectoratul General de Poliție a fost sesizat despre aceste fapte”, se arată în comunicatul CEC.

Și șeful Inspectoratului Național de Patrulare (INP), Marin Maxian, a declarat astăzi că transportarea organizată a cetățenilor nu constituie o încălcare.

Până la ora 17.45 și-au exercitat dreptul la vot peste 31 de mii de cetățeni ai R. Moldova din stânga Nistrului. Acest număr este triplu față de numărul total al alegătorilro din stânga Nistrului care au votat la 30 noiembrie 2014.

Accesați harta interactivă pentru a vedea toate circumscripțiile uninominale deschise în țară și peste hotare, adresele secțiilor de votare și a găsi informații despre toți candidații care aspiră la un mandat de parlamentar.