Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   VIDEO/ Dodon a depus o…

VIDEO Dodon a depus o nouă sesizare la CC pentru a afla când poate dizolva Parlamentul

Președintele Igor Dodon a declarat că a depus o nouă sesizarea la Curtea Constituțională pentru a clarifica când poate dizolva Parlamentul în cazul în care nu va fi formată o majoritate parlamentară.

Potrivit legislației, în cazul imposibilităţii formării Guvernului sau al blocării procedurii de adoptare a legilor timp de 3 luni, Preşedintele Republicii Moldova, după consultarea fracţiunilor parlamentare, poate să dizolve Parlamentul. Șeful statului susține însă că nu este clar dacă numărătoarea celor trei luni începe din momentul validării rezultatelor alegerilor, sau de la prima ședință a Parlamentului.

Igor Dodon a mai menționat că partidele ar avea la dispoziție circa două săptămâni pentru a găsi limbă comună. În caz contrar, acesta va dizolva noul Parlament.

„Condamn egoismul politic și ambițiile exagerate ale unor deputați și grupuri parlamentare. Cetățenii R. Moldova, oamenii, așteaptă rezultate, crearea majorității parlamentare și ca deputații să se apuce de lucru. Mă adresez deputaților, sau vă apucați de lucru și creați majoritate parlamentară, sau recunoașteți că ambițiile nu vă permit să găsiți limbă comună, și duceți-vă la anticipate”, a declarat Igor Dodon.