Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Încă un aspirant la fotoliul…

Încă un aspirant la fotoliul de primar al Chişinăului cere excluderea lui Ceban din cursa electorală

Valeriu Munteanu, candidatul Uniunii Salvaţi Basarabia (USB), pentru Primăria Chişinău, cere excluderea lui Ion Ceban din cursa electorală, pentru folosirea fondurilor financiare nedeclarate. În acest sens, USB a depus o contestație la Consiliul Electoral de Circumscripție.

„Considerăm că concurentul electoral Ceban Ion, desemnat de PSRM folosește fonduri financiare nedeclarate, prin diminuarea prețului real, precum și prin nedeclararea cheltuielilor pentru amplasarea unor panouri externe.
Conform ofertelor publice de preț pentru panouri externe, disponibile în rețeaua internet și la solicitare, prețul mediu pentru un panou publicitar este de 350-700 EUR, adică circa 7.000-14.000 lei pentru fiecare unitate. Conform observațiilor și estimărilor noastre, în mun. Chișinău sunt amplasate peste 100 de panouri publicitare cu imaginea concurentul electoral Ceban Ion, costul cărora depășește suma de 1.000.000 lei lunar”, a comentat Valeriu Munteanu.

Tot astăzi, 7 octombrie, şi Partidul Liberal a cerut excluderea socialistului Ion Ceban din cursa electorală. Aceştia la fel susţin că socialiştii nu au declarat suma reală indicată în rapoartele financiare prezentate la CEC pentru cheltuielile în campania electorală.

Alegerile locale generale vor avea loc la 20 octombrie.