Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Guvernul Sandu, recunoscut de Moscova:…

Guvernul Sandu, recunoscut de Moscova: Ne angajăm să cooperăm cu autoritățile din R. Moldova

Foto: videoblocks.com

Moscova salută formarea coaliției de guvernare și a Guvernului Republicii Moldova, anunță Ministerul Afacerilor Externe al Federației Ruse într-un comunicat de presă.

„Ne angajăm să cooperăm cu autoritățile Republicii Moldova, alese pe cale democratică, pentru restabilirea relațiilor moldo-ruse reciproc avantajoase în diverse domenii, în conformitate cu prevederile Tratatului de prietenie și cooperare din 2001.

Contăm pe stabilizarea rapidă a situatiei din Chișinau în interesul tuturor cetățenilor moldoveni și pe dezvoltarea progresivă a țării. Singura modalitate posibilă de a soluționa criza politică internă din Moldova este dialogul tuturor forțelor politice responsabile, în conformitate cu principiile democratice general acceptate”, susține Ministerul Afacerilor Externe din Federația Rusă.

Să colaboreze cu „guvernul legitimat democratic, pe baza unui angajament reciproc față de reforme și a principiilor fundamentale consacrate în acordul nostru de asociere” se arată pregătită și Uniunea Europeană.

Weekend-ul din 7-9 iunie 2019 ar putea rămâne drept una dintre cele mai importante perioade din istoria R. Moldova.